Beekmans komt op tempo in Spaanse Alcarrás

83
kas-beekmans
Kas Beekmans | foto© Ernst Dubbink Eveno Racing

Ernst Dubbink Eveno Racing kan terugkijken op positieve driedaagse test op het circuit van Alcarrás. Coureur Kas Beekmans wist gedurende de dagen constant progressie te boeken met de Moto3-machine en daarnaast verliep de samenwerking met het team uitstekend. Beekmans gaat komende zaterdag verder testen in Assen, voordat een week later de eerste race van het seizoen plaatsvindt in Estoril.

Kas Beekmans en Ernst Dubbink Eveno Racing hadden al met elkaar kennisgemaakt tijdens de laatste twee evenementen van het vorige seizoen in de European Talent Cup van het Spaanse CEV kampioenschap. De motor was voor de 14-jarige Beekmans dan ook niet totaal onbekend, toen er begonnen werd aan de driedaagse test op Alcarrás. De eerste dag stond in het teken van de motor aanvoelen en langzaam het tempo opschroeven.

Tijdens de tweede dag voerde Beekmans zijn tempo verder op, maar wist hij vooral zeer constante rondetijden te noteren en dat stemde het team tevreden. Verder liep de communicatie tussen de coureur en het team ook erg goed. Beekmans kon goed aangeven wat er goed en minder goed ging, waardoor er stappen gemaakt kon worden met de afstelling. Tijdens de laatste dag werd de focus gelegd op het maken van proefstarts en het rijden van korte stints. Ook crashte Beekmans deze dag nog met een highsider, waarbij hij een aantal blauwe plekken opliep. Ook was Justin Fokkert tijdens de testdagen aanwezig in de box. De 12-jarige Fokkert wordt dit jaar technisch ondersteunt door Ernst Dubbink Eveno Racing in de European Talent Cup.

Ernst Dubbink Eveno Racing verlaat met een goed gevoel deze test in Spanje en kijkt het nu al weer uit naar de volgende test die komende zaterdag (30 maart) op het TT Circuit Assen zal plaatsvinden. Er is dan gratis entree op het circuit en in de paddock, dus kom gerust een kijkje nemen. Na de test in Assen vertrekt het team naar het Portugese Estroril waar zondag 7 april de eerste races worden verreden in de European Talent Cup.

Kas Beekman: ‘We hebben een goede test gehad en de samenwerking met het team verliep ook erg goed. Natuurlijk was het in begin weer even wennen, aangezien ik nog weinig met een Moto3 gereden heb. Het tempo werd gedurende de dagen steeds beter. Ik kijk er naar uit om in Assen verder te testen. Vervolgens hebben we ook nog twee trainingsdagen in Estoril voordat daar het eerste raceweekend begint. En dan gaan we zien waar we staan voor de eerste race. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!’