Na het IDM Supersport 300-weekeinde op het circuit van Schleiz in Duitsland, staat Colin Velthuizen op een knappe derde plek in het algemeen klassement. Zijn achterstand op koploper Angelo Licciardi bedraagt slechts zes punten.

Colin eindigde afgelopen weekeinde de eerste race knap als vijfde en de tweede race nog knapper als vierde, maar doordat een aantal wildcardrijders voor hem eindigde, pakte hij veel waardenvolle IDM-punten. Wildcardrijders krijgen in het IDM-kampioenschap namelijk geen punten.

Ook Marvin Siebdraht, die zijn debuut maakte voor Nutec – RT Motorsports by SKM – Kawasaki, deed het erg goed. Op zaterdag finishte hij als achtste, op zondag als tiende en daarmee laat hij zien dat team en coureur een mooie toekomst voor zich hebben. Voor Troy Beinlich is Schleiz altijd al een bijzonder weekeinde omdat het voor hem een thuiswedstrijd is. Met een negende en zesde plek presteerde hij sterk voor eigen publiek.

Helaas kende Mickey Winkler een pech vol einde. Nadat hij in de eerste race als zevende eindige, crashte hij in de tweede race en brak daarbij zijn bovenbeen. Mickey moet hierdoor noodgedwongen een aantal races missen. Nutec – RT Motorsports by SKM – Kawasaki leeft mee met deze sympathieke coureur en wenst hem een spoedig herstel en hoopt hem snel weer terug te zien op het circuit.

 

Handige links IDM Schleiz 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App