Ben Currie zal volgend jaar zijn debuut maken in het Bennetts British Superbike Championship. De Australiër maakt na een ongelooflijk seizoen in het Dickies British Supersport Championship in 2019 de overstap naar de Superbike klasse waar hij uit gaat komen voor het Bournemouth Kawasaki team.

Ben Currie won dit seizoen maar liefst zeven races in het Dickies British Supersport Championship waarmee hij op de tweede plaats eindigde in het kampioenschap, voldoende redenen voor het Bournemouth Kawasaki team om de 23-jarige Australiër een contract aan te bieden voor komend seizoen.

Nadat het Bournemouth Kawasaki team onlangs al overeenstemming wist te bereiken met Glenn Irwin heeft men met de komst van Currie haar rijdersbezetting voor komend seizoen compleet.

Currie begon zijn racecarrière in de motorcross voordat hij naar het Verenigd Koninkrijk verhuisde, waar hij zijn eerste volledige seizoen van wegrace seizoen reed. Na vijf seizoenen in de Superstock 600 en Supersport categorieën, is de Australiër nu klaar om de volgende stap te maken.

Ben Currie: “Ik ben absoluut heel erg blij om met Bournemouth Kawasaki aan mijn nieuwe Superbike-avontuur te beginnen en verder te gaan als onderdeel van het Team Green-programma. Volgend jaar wordt een leercurve, maar ik heb zo hard gewerkt om succesvol te zijn en dit punt te bereiken, dus ik ben vastbesloten om mijn stempel te drukken! Ik kan Pete Extance (Team Manager) en iedereen bij Kawasaki niet genoeg bedanken voor deze kans. Ik heb de dagen geteld tot ik voor het eerst een been over de Bournemouth Kawasaki Ninja ZX-10RRR kan zwaaien en iedereen kan laten zien wat we samen kunnen bereiken”.

Glenn Irwin en Currie zullen in november hun eerste testkilometers maken ter voorbereiding op komend seizoen tijdens een wintertest in Spanje.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App