Bendsneyder niet tevreden na eerste dag op hobbelig COTA

8
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© Randy van Maasdijk

Bo Bendsneyder is op de eerste dag van Red Bull Grand Prix of the Americas niet verder gekomen dan een 24e tijd in de gecombineerde tijdlijsten. Daarmee was de Rotterdammer allerminst tevreden.

De moeilijke en extreem hobbelige baan van het Circuit of the Americas maakte het niet eenvoudig voor de coureurs van NTS RW Racing GP, want ook Jesko Raffin bleef steken op de zeventiende tijd.

De eerste dag van de Moto2 trainingen in Texas begon heel aardig voor zowel Bendsneyder als Raffin. Met de vijftiende tijd was Bendsneyder maar een fractie verwijderd van rechtstreekse plaatsing voor Q2. Raffin zat er met de zeventiende tijd ook niet ver vanaf. Bendsneyder slaagde er in de tweede sessie echter niet in om zijn tijd uit de eerste sessie te verbeteren, waar de rest van het veld wel een stap voorwaarts wist te maken. Raffin verbeterde zijn tijd wel aanzienlijk, maar in positie leverde hem dat weinig op.

Dat Bendsneyder zijn tijd niet kon aanscherpen had te maken met de elektronica op zijn NTS Triumph. Door een storing moest Bendsneyder twee keer terug de pits in om het systeem te laten resetten. Dat kostte niet alleen tijd, maar ook ritme waardoor de Rotterdammer niet meer lekker op de NTS zat. Bendsneyder kon zijn 2.12.466 van FP1 niet verbeteren en bleef daardoor steken op de 24ste plaats.

“We hadden iets veranderd aan de voorkant van de machine, maar dat werkte voor mij niet,” legt Bendsneyder uit.  “Doordat we al veel tijd waren verloren door de problemen met de elektronica konden we die verandering ook niet meer terugdraaien. Daardoor kon ik in FP2 mijn tijd niet verbeteren. Dat is jammer, want het zit er wel in. Dat weten we, dus morgen gaan we ervoor.”

Ook teammanager Jarno Janssen ziet nog genoeg kansen voor zaterdag.

“Via Q1 hebben we nog alle kansen om in Q2 terecht te komen en een goede kwalificatie te rijden. Dat zit er best in, want beide coureurs hebben een goed tempo. Het is afwachten hoe hard het gaat regenen en hoe de baan er in die omstandigheden bij ligt.”

Handige links Red Bull Grand Prix of the Americas:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App