Bo Bendsneyder kwam in de eerste ronde ten val tijdens de Moto2-wedstrijd in Maleisië. De NTS RW Racing GP coureur kwam daarbij hard op zijn schouder terecht. Gelukkig lijkt de blessure mee te vallen. We vroegen Bendsneyder na zijn verhaal na afloop van de race.

Bo Bendsneyder kende moeilijke trainingsdagen op het Sepang International Circuit en moest als drieëntwintigste aan de wedstrijd beginnen. Tijdens de warm up wist de 20-jarige coureur het gevoel te verbeteren op de NTS RW Racing GP motor en begon dan ook met vertrouwen aan de wedstrijd. Dat het gripniveau lager lag in de wedstrijd was onder andere te merken aan het vele aantal valpartijen. Ook Bendsneyder werd één van de slachtoffers. De Rotterdammer kende een goede openingsronde, maar het ging fout in de laatste bocht toen hij onderuit ging en hard op zijn schouder landde. Gelukkig lijkt de blessure mee te vallen en Bendsneyder gaf de volgende reactie na afloop.

Bo Bendsneyder: “Het gevoel in de warm up was beter dan het gevoel gisteren en daardoor had ik goede hoop dat er wel een puntje in kon zitten, maar na één ronde was het over. De start was goed en in de eerste ronde kon ik een aantal plaatsen goedmaken. Ik zat achter Bulega, die in een te hoge versnelling uit de bocht kwam, waardoor we te langzaam het eerste rechte stuk op kwamen. Er kwam iemand voorbij, die ik meteen weer wilde inhalen. Ik kreeg de motor niet goed in de tweede versnelling. Daardoor ging ik te hard de laatste bocht in en raakte ik de voorkant kwijt. Ik ben hard op mijn rechterschouder gevallen. Die doet pijn, maar verder ben ik in orde. Ik ben vooral teleurgesteld en baal ervan dat ik mijn crew, die zo hard heeft gewerkt dit weekeinde, niet heb kunnen belonen met een puntje.”

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App