Bo Bendsneyder was oppermachtig in de Moto2 klasse van de Michelin Virtual British Grand Prix op Silverstone. De coureur van NTS RW Racing GP pakte pole position en reed in de wedstrijd van start tot finish aan de leiding. De reactie van de Rotterdammer na afloop. 

Bo Bendsneyder liet zondag 3 mei tijdens de Virtual Moto2 race in Jerez al zien, dat hij het MotoGP20 spel op de Playstation goed onder de knie heeft. Tijdens de eerste virtuele Moto2 race eindigde de 21-jarige Rotterdammer op een derde plaats inclusief een crash in de openingsfase van de wedstrijd.  In de Moto2 kwalificatie van Michelin Virtual British GP op Silverstone liet Bendsneyder al zien dat hij grote favoriet was voor de overwinning, doordat hij de pole position pakte en maar liefst zes tienden sneller was dan de nummer twee.

Ook in de race liep het op rolletjes voor Bendsneyder. De NTS RW Racing GP coureur pakte kopstart en wist in de eerste bochten gelijk een klein gat te slaan, waardoor andere rijders niet bij hem in de aanval konden gaan. In de derde van de zes ronden durende race wist Bendsneyder steeds verder weg te rijden bij de andere rijders. De Rotterdammer maakte geen fouten en won zo zijn eerste virtuele Moto2 wedstrijd. De voorsprong op de finishlijn was maar liefst acht seconden op de nummer twee Kasma Daniel Kasmayudin. Hector Garzo werd derde van de in totaal tien deelnemers.

Bo Bendsneyder: “Natuurlijk ben ik hartstikke blij met deze overwinning, ook al is het virtueel. Ik heb er hard voor gewerkt, en heb veel getraind, dus ik ben tevreden. De race was niet heel spannend, maar toch best moeilijk. Ik zat met natte handen te gamen. Het vergt veel van je concentratie, want je wilt geen foutjes maken. De MotoGP20-game is heel realistisch. Je ziet en voelt zelfs de hobbels op een baan. Het is anders met een joystick in je handen dan met een motor onder je, maar toch heel realistisch en dat maakt het heel leuk. Het kan niet op tegen racen in het echt en ik ben blij dat ik deze week weer eens op een echte motor op een echt circuit heb gereden. Ik kan niet wachten tot het seizoen weer begint.”