Laurent Hofmann (Supersport) en Vincent Lonbois (Superbikes) zijn zondag in Chimay winnaar geworden van de wedstrijden meetellend voor het BeNeCup kampioenschap.

BeNeCup Superbikes
In deze klasse begon de Nederlander Tim van Ooijen als leider in de tussenstand van het kampioenschap aan het weekend. Nadat de MPA Racing coureur zich zaterdag als negende had weten te kwalificeren begon de wedstrijddag met tegenslag voor de Suzuki coureur. Van Ooijen kreeg tijdens de verkenningsronde voorafgaand aan de eerste wedstrijd te maken met een technisch probleem. Er zat niets anders op dan zijn machine de pits in te sturen i.p.v. plaats te nemen op de startgrid. De monteurs kregen de motor net voor de start weer gereed waardoor er alsnog deelgenomen kon worden aan de race, weliswaar met een start vanuit de pitstraat.

Bij de start waren het Vincent Lonbois, Sebastien Le Grelle, Marek Cerveny en de vanaf de tiende plaats op de grid gestarte Johan Fredriks die het veld aanvoerden.

Lonbois trok uiteindelijk aan het langste eind en passeerde als winnaar de finish voor Le Grelle en Cerveny terwijl op enige afstand van het drietal Fredriks een keurige vierde plaats wist te scoren.

Marc Fisette werd vijfde gevolgd door Erno Kostamo, Yan Anica, Danny Lannoo, Davy Maes en Petr Biciste.

Van Ooijen wist na zijn start vanuit de pitstraat vanaf de laatste plaats gedurende de race maar liefst 24 plaatsen goed te maken en als elfde de finish te passeren.

Joey den Besten werd negentiende, Nadieh Schoots éénentwintigste en Michael Hofman drieëntwintigste.

De tweede wedstrijd van de dag ging van start op een nat circuit. Ondanks de natte baan waren Lonbois en Le Grelle opnieuw een maatje te groot voor de rest van het veld. Net als in de eerste race greep Lonbois opnieuw de overwinning gevolgd door Le Grelle.

Patrick Quintens werd derde terwijl Van Ooijen na een sterk gereden wedstrijd als vierde de finish passeerde voor Anica, Lannoo en Fisette.

Fredriks werd in deze wedstrijd als achtste afgevlagd terwijl de Sander Claessen en Christopher Lequeux de laatste twee plaatsen binnen de top tien veiligstelden.

Schoots kwam in deze wedstrijd als achttiende over de finish. Hofman en Den Besten verschenen in deze race niet aan de start.

BeNeCup Supersport
In deze klasse verschenen er geen Nederlanders aan de start dit weekend. De eerste wedstrijd zondagochtend vroeg werd gewonnen door Laurent Hofmann voor Joffrey Deldycke en Arnaud Seydoux.

Tijdens de tweede race waren het opnieuw Hofmann en Deldycke die de wedstrijd domineerden. Hofmann werd voor de tweede keer deze dag als winnaar afgevlagd voor Deldycke terwijl in deze wedstrijd Xavier Denis als derde mee mocht naar het podium.

 

Volledige uitslagen IRRC & BeNeCup Chimay