In de BeNeCup Supersport klasse was Davy Thoonen zondag de grote man in Hengelo. De Brabander pakte twee afgetekende zeges. In de Superbike klasse ging de winst in de eerste race naar Jochem van den Hoek waarna Tim van Ooijen de tweede race op zijn naam wist te schrijven.

Zoals wel vaker bij races waar zowel het IRRC als de BeNeCup aan de start verschijnen zagen we ook op de Varsselring dat diverse IRRC rijders wel trainden in de BeNeCup maar vervolgens de races aan zich voorbij lieten gaan.

In de Supersport klasse had Joey den Besten zich naar de pole getraind maar na een val in de eerste IRRC race liet de Performance Achterhoek Racing rijder de beide BeNeCup races aan zich voorbij gaan.

Davy Thoonen maalde er niet om en pakte twee keer bijzonder overtuigend de winst. Ilja Caljouw was beide keren, op enige afstand, de naaste belager van Thoonen en kwam twee keer als tweede over de meet. De Belg Joffrey Deldycke werd twee keer derde al moest hij daarvoor in de tweede race wel afrekenen in een rechtstreeks gevecht met Laurent Hoffmann.

In de eerste race pakte Michael Hofman een prima vierde plaats gevolgd door Erwan Bannwart. Kevin Mos pakte in de eerste race een achtste plaats.

In de tweede race was de vijfde plaats voor Michael Hofman met daarachter Boris Liegois en Kenny Meersman. Arjan van den Pavert pakte de tiende plaats.

De eerste race in de BeNeCup Superbike klasse zorgde voor veel gejuich op de tribunes voor Performance Achterhoek Racing rijder Jochem van den Hoek die een gedecideerde overwinning wist te pakken. Van den Hoek kreeg daarbij wel een beetje hulp omdat de duidelijk aan de leiding rijdende Didier Grams halverwege de race te maken kreeg met een onwillige BMW. Van den Hoek pakte de eerste overwinning in zijn carrière en was na afloop dolblij en ook duidelijk geëmotioneerd.

De tweede plaats in de eerste race ging naar Tim van Ooijen. De Hoegee Suzuki rijder moest zich in de beginfase voorbij vechten aan merkgenoten Marc Fisette en Denny Lannoo en deed dat met verve. Marc Fisette pakte de derde plaats door Denny Lannoo terug te wijzen. Johan Fredriks werd vierde gevolgd door Yan Ancia. Marcel Zuurbier werd twaalfde, Michael Hofman achttiende en Bertus Folkertsma tweeëntwintigste.

Poleman Sebastien Le Grelle liet net als diverse andere IRRC rijders verstek gaan in beide BeNeCup races en in de tweede race moest ook Jochem van den Hoek na zijn val in de tweede IRRC race afhaken. Ook Didier Grams had het na drie wedstrijden wel gezien. Dat maakte het allemaal een stukje makkelijker voor Tim van Ooijen die in de openingsronden een voorsprong van enkele seconden wist op te bouwen om die tot op de meet te consolideren.

Achter de rug van de Hoegee Suzuki rijder ontspon zich een leuk gevecht tussen in eerste instantie Yan Ancia en Denny Lannoo. Naarmate de race vorderde kwam de slecht gestarte Marc Fisette echter sterk terug en wist in de slotfase aan te sluiten bij zijn landgenoten. Het werd een gevalletje erop en erover en Fisette finishte de race op een mooie tweede plaats voor Yan Ancia, Denny Lannoo en een prima rijdende Johan Fredriks.

Marcel Zuurbier pakte nu de elfde plaats en Bertus Folkertsma sloot een moeizaam weekeinde af met een eenentwintigste plaats.

 

Handige links wegraces Hengelo:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag