Op het Varsselring circuit vinden dit weekend de traditionele Hengelo races plaats. De organiserende Hamove viert hiermee een gouden jubileum want de races worden dit jaar voor de vijftigste keer georganiseerd.

De zaterdag is uiteraard de trainingsdag en het volle programma ging rond de klok van 9 uur van start met de trainingen in de diverse klassen. De hoofdmoot van het programma wordt gevormd door de races in de IRRC Supersport en Superbike klasse alsmede diezelfde klassen voor het BeNeCup kampioenschap. Verder wordt er ook gereden voor het ONK-BK Zijspannen. In de omlijsting van dit hoofdprogramma komen ook de classics aan de start en is er ruimte voor een stuk nostalgie in de vorm van een wedstrijd voor tweetakt motoren.

Superbike
Sebastien Le Grelle eiste tijdens deze trainingsdag een hoofdrol voor zich op. De snelle Belg trainde zich naar de pole positie in zowel de IRRC als BeNeCup Superbike klasse. In beide gevallen pakte de Duitser Didier Grams de tweede plaats. De Fin Erno Kastarno trainde zich naar de derde plaats in het IRRC kampioenschap en Jochem van den Hoek mag die laatste plaats op de eerste startrij innemen in de BeNeCup. Van den Hoek trainde zich ook naar de vierde plaats in het IRRC met daarachter Johan Fredriks op de achtste plaats, Marcel Zuurbier op de achttiende plaats, Nadieh Schoots op de vierentwintigste en Rob van Eijs op de negenentwintigste plaats.

In de BeNeCup trainde Tim van Ooijen zich naar de vijfde plaats met achter hem Johan Fredriks op de achtste plaats, Marcel Zuurbier op de zestiende, Michael Hofman op de eenentwintigste en Bertus Folkertsma op de dertigste plaats.

Supersport
In de Supersport klasse trainde Joey den Besten zich naar de pole in de BeNeCup. De Performance Achterhoek Racing coureur was daarin nipt sneller dan heropstapper Davy Thoonen. In de IRRC Supersport klasse staan de beide Nederlanders op de tweede en derde plaats omdat zij werden afgetroefd door de snelle Fransman Pierre Yves Bian.

De Nederlandse deelname in de BeNeCup wordt voltooid door Ilja Caljouw die de derde startpositie voor zich wist op te eisen. In het IRRC moest Caljouw genoegen nemen met de vierde startpositie.

In het IRRC zien we nog wel wat meer Nederlandse namen. Kevin Mos pakte daarin de negentiende startpositie en Axel Bult vond zichzelf na de trainingen terug op een drieëntwintigste startpostie.

Zjjspannen
In de zijspanklasse ging de pole naar John Smits en Gunter Verbrugge gevolgd door Kees Endeveld met passagier Jeroen Remmé. Colin Nicholson start met Ilse de Haas vanaf de derde plaats gevolgd door Wiggert Kranenburg met Jermaine van Middegaal.

 

 

Handige links wegraces Hengelo:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag