Het Australische talent Tom Toparis zal komend seizoen voor Benro Racing uitkomen in de Supersport klasse van het IDM. De 18-jarige Toparis heeft al ervaring op WK-niveau en wordt de teamgenoot van Milan Merckelbagh. Beide rijders komen in actie op een Yamaha R6.

Met de Australiër Tom Toparis heeft Benro Racing de samenstelling compleet voor het seizoen 2019. Met Toparis en Milan Merckelbagh heeft het Yamaha-team twee 18-jarige rijders in huis, die beiden gaan rijden in de IDM Supersport 600 klasse. Toparis wordt gezien als een groot talent in Australië en rijdt al twee seizoenen in de top van het nationale Supersport kampioenschap. In 2017 reed Toparis twee keer een Grand Prix in de Moto3 klasse. Ook wist Toparis in 2018 met een wildcard in de World Supersport op Phillip Island een WK-punt te scoren. Vorig jaar was de rijder uit Goulburn ook al twee keer in Europa te zien op Brno en Misano als invaller in de World Supersport 300 klasse.

Toparis heeft een druk programma in 2019, want hij rijdt momenteel ook in het Australische Supersport kampioenschap waar hij voor de titel wil gaan. Toparis scoorde afgelopen weekend een keurige elfde plaats met een wildcard in de World Supersport. Daarnaast wist 18-jarige coureur in hetzelfde weekend drie races te winnen voor Australische Supersport kampioenschap op Phillip Island. Eind april zal Toparis naar Europa komen om zich proberen in de kijker te rijden in het competitieve IDM kampioenschap. De komst van de Australiër naar Benro Racing is mede mogelijk gemaakt door intermediair Rob Vennegoor. Tijdens het seizoen zal Toparis verblijven bij familie Merckelbagh, waardoor de twee rijders perfect samen kunnen trainen.

Tom Toparis: ‘Ik ben erg blij dat ik bekend mag maken dat ik in 2019 ga rijden in de IDM Supersport klasse op een Yamaha R6 van Benro Racing. Ik ben erg dankbaar voor deze kans. Via RT Racing Support ben ik in contact gekomen met Sraar van Rens. Het wordt een druk jaar, omdat ik het Australische en IDM kampioenschap ga combineren. Mijn familie en ik richten ons volledig op het racen en mijn doel is dan ook om dit jaar te winnen in Australië. Voor het IDM heb ik nog geen doelen bepaald, omdat ik niet weet wat ik kan verwachten. Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk de circuits en motor te leren kennen, terwijl ik daarnaast ga ik genieten van de levensstijl aan de andere kant van de wereld. Ik kijk er erg naar uit om mijn team en Milan te ontmoeten. Ik wil iedereen bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt, inclusief mijn sponsoren in Australië!’

Teammanager Sraar van Rens: ‘Ik ben super trots dat we dit nieuws naar buiten kunnen brengen! We zijn een tijd bezig geweest met meerdere kandidaten voor het tweede zitje, echter wilden we graag iemand waarbij we echt het gevoel hadden dat hij er voor wil gaan. Aangezien Tom pas 18 jaar is in combinatie met wat hij al heeft laten zien in de afgelopen jaren en dat hij zijn thuisland Australië wil verlaten om bij ons te komen racen, hebben we er alle vertrouwen in dat wij de juiste rijder in huis gehaald hebben. Ik wil graag Rob Vennegoor bedanken die geholpen heeft als intermediair in de onderhandelingen. Met Tom en Milan hebben we een prachtig rijdersduo in 2019, die ook nog eens samen kunnen trainen omdat ze bij elkaar gaan wonen. Ik kijk erg uit naar de start van het seizoen!’

De eerste ronde van de IDM Supersport klasse is in het weekend van 17 t/m 19 mei op de Lausitzring.

tom-toparis

Tom Toparis – WorldSSP race Phillip Island | foto© Russell Colvin