Benro Racing maakt de overstap naar het World Superbike paddock. Het team afkomstig uit Limburg heeft twee startplaatsen gekregen voor de FIM European Supersport Cup. Dit is een klasse die rijdt tijdens de Europese rondes van het World Supersport kampioenschap.

In 2016 begon Benro Racing als nieuw team in het Duitse IDM kampioenschap. Ieder jaar maakte het team progressie zowel qua prestaties op de baan als uitstraling naast de baan. Voorafgaand aan het vijfde seizoen is het tijd voor Benro Racing om de volgende stap te maken richting het World Superbike paddock.

Het Nederlandse team zal in 2020 te zien zijn met twee Yamaha motoren binnen de World Supersport klasse. Benro Racing zal alleen deelnemen aan de Europese wedstrijden van het kampioenschap en zodoende uitkomen in de FIM Europe Supersport Cup. Benro Racing hoopt op korte termijn de rijders voor het seizoen 2020 te kunnen presenteren.

Teammanager Sraar van Rens: “Na zes jaar actief te zijn in de motorsport en vier jaar met mijn eigen Benro Racing ben ik blij dat we deze schitterende stap gaan maken. Vanaf de start van Benro Racing is het mijn doel geweest om naar de WorldSBK paddock te gaan. We gaan er alles aan doen om ons zo goed mogelijk te laten zien in dit kampioenschap en hopen stappen te blijven maken. Naast onze sponsoren en partners wil ik onze teamleden ook super bedanken voor al hun harde werk en dat ze vanaf dag één nog steeds onderdeel zijn van Benro Racing.”

*Onderstaand de afbeelding met de kalender van het seizoen 2020. De FIM Europe Supersport Cup rijdt niet in Australië, Qatar en Argentinië.

 


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App