Benro Racing met Sasha De Vits kampioen in Yamaha R3 Cup

378
foto© Damon Teerink

Sasha De Vits is de nieuwe kampioen in de Yamaha R3 Cup. Op het circuit van Hockenheim scoorde de 17-jarige Belg twee tweede plaatsen tijdens de laatste ronde van het seizoen en dit was ruim voldoende om de titel veilig te stellen. De Vits rijdt namens Benro Racing in de Yamaha R3 Cup.

Sasha De Vits heeft ondanks dat hij nog maar 17 jaar is al veel ervaring in de motorsport. De Belg reed in het verleden al in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en in het Spaanse Moto3 kampioenschap. Dit seizoen pikte Benro Racing de jonge rijder op in de Yamaha R3 Cup, een competitie met rijders uit de BeNeLux.

Afgelopen weekend begon De Vits als kampioenschapsleider met een voorsprong van 32 punten aan de laatste ronde van het seizoen op de Hockenheimring. De Belgische coureur kwam aan zijn ruime voorsprong door in vijftien van de zestien races op het podium te eindigen. Op het Duitse circuit wist De Vits tweemaal tweede te worden en dat was ruim voldoende om de titel in de wacht te slepen.

Sasha De Vits: ‘Ik vind dit een heel mooi kampioenschap en ik ben enorm blij met deze titel. Ik begon toch wel met enige stress aan de eerste race, maar uiteindelijk is het erg goed gegaan. Ik reed bijna constant aan de leiding. In de laatste ronde was het belangrijk om de titel binnen te halen en dat is gelukt. Benro Racing heeft mij heel goed gesteund dit jaar en het is dan ook heel gaaf dat dit het resultaat is van onze mooie samenwerking.’

Teammanager Sraar van Rens: ‘Ik wil Sasha van harte feliciteren met zijn titel in de Yamaha R3 Cup. Het is geweldig om een Benro Racing coureur kampioen te zien worden in deze talentencompetitie. We hebben Sasha dit jaar de kans gegeven om in de Yamaha R3 Cup te rijden en dan is prachtig dat dit het eindresultaat is. Sasha heeft het ook meer dan verdiend, want hij heeft een zeer sterk en constant seizoen gereden. Sasha is in bijna alle races op het podium gefinisht en dat is een zeer knappe prestatie!’