Berry van Elst, sinds 2000 uitkomende in de Aprillia Challenge 250 cc klasse overweegt een overstap naar de 250cc nationale klasse. Foto’s en tekst jeroen Baack

Zijn goede prestaties afgelopen seizoen in de Challenge klasse leverden hem een uitnodiging op om te testen met een Yamaha TZ 250 productie racer. Op 19 en 20 october heeft Berry een eerste 250cc race gereden in Belgi‘ op de baan van Spa-Francorchamps, dit leverde een vijftiende plaats op, een niet onverdienstelijk resultaat omdat er duidelijk voor gekozen was om ervaring op te doen en zowel de training als de wedstrijd proberen uit te rijden.

Berry: Ôik had best wat meer naar voren kunnen finishen maar ik reed op een fiets van een ander. En ik vond op dat moment het opdoen van ervaring belangrijker dan een plaatsje meer naar voren. Ik wilde vooral zien wat het verschil was tussen mijn Aprilia RS 250 cup fiets en de Yamaha TZ 250 productie racerÕ.

Afgelopen seizoen scoorde Berry goed met een overwinning in de regen op Assen en een snelste rondetijd voor zijn klasse op datzelfde circuit. En ondanks dat van Elst drie van de tien races moest missen is hij toch als zesde in het algemeen klassement ge‘indigd.

Na Spa-Franchorchamps volgde een aanbod van tuner Henk van de Veer. Deze heeft de Yamaha TZ 250 motor beschikbaar gesteld waarmee Jarno Boesveld het afgelopen seizoen als derde in het nationale kampioenschap is ge‘indigd.

Voor dat afgelopen seizoen bedankt Berry van Elst zijn sponsoren: de Zilveren Naald te Veenedaal, R&E Schilderwerken te Renswoude en CMK Parts uit Haaksbergen en spreekt de hoop uit dat dezen hem ook het komende seizoen willen ondersteunen.

Berry van Elst
Spikhorst 73927 DC
Renswoude