Bertelle wint, Veijer elfde tijdens Race 2 op de Sachsenring

512
collin-veijer
Collin Veijer - Sachsenring | foto© Racesport.nl

De tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race van de Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland is zondagmiddag gewonnen door Matteo Bertelle. De Italiaan werd als winnaar afgevlagd voor Daniel Munoz en Tatchakorn Buasri. Collin Veijer eindigde in deze race als elfde.

De tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race van de Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland liep zondagmiddag uit op een ware bowlingpartij. Na een spannende strijd vooraan het veld ging het bij het ingaan van de laatste ronde flink mis, van de zes rijders tellende kopgroep eindigde voor vijf van de zes rijders in het gravel.

De winst ging hierdoor naar de vanaf de pole vertrokken Matteo Bertelle die na afloop Daniel Munoz en Tatchakorn Buasri als tweede en derde naast zich trof op het podium.

De vierde plaats was voor de als derde de finish gepasseerde Diogo Moreira, maar vanaf een penalty werd de Braziliaan na afloop één plaats teruggezet in de uitslag. De Zwitser Noah Dettwiler completeerde in deze bijzondere race de top vijf.

Voor Collin Veijer werd het een race met gemengde gevoelens. De aan zijn hand geblesseerde coureur uit Staphorst wilde koste wat kost deze race rijden en na drie DNF’s aan de finish komen. Makkelijk ging het zeker niet en de 16-jarige coureur moest dan ook de nodige posities prijsgeven. Na in de race de pijn verbijtend geknokt te hebben voor het laatste punt werd de finish gehaald, en door de crash van de kopgroep in de slotfase zelfs nog een elfde plaats gescoord. Niet de plaats waar de tweedejaars Red Bull MotoGP Rookies in goeden doen thuishoort, maar gezien de omstandigheden en na in de drie voorgaande races niet aan de finish te zijn gekomen een resultaat waar Veijer niet over zal klagen.

Racesport Liveblog
Voor meer informatie en details van deze en andere races gedurende de derde en afsluitende dag van de Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zondag.

Handige links Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter