Bertus Folkertsma op naar de North West 200, Southern 100 en de Manx Grand Prix op het Isle of Man. Met het seizoen 2020 voor de deur weet Bertus Folkertsma precies waar hij heen wil dit seizoen en in 2021. De plannen zijn gesmeed en het is gewaagd maar zoals bekend is Folkertsma niet bang voor een uitdaging meer of minder.

Racing Team Bertus Folkertsma heeft de agenda voor het seizoen 2020 bekendgemaakt. Naast een terugkeer naar het Isle of Man staat er ook een aantal andere mooie evenementen op de kalender voor het komende jaar.

Bertus Folkertsma: “Ik heb enorm veel zin in het komende seizoen. Misschien wel meer dan ooit. Samen met het team hebben we onze doelstellingen voor nu en de toekomst helder. Kijken we naar 2020, dan zitten er diverse uitdagingen aan te komen waar ik enorm naar uitkijk. Zo is het onder andere de bedoeling om in mei deel te nemen aan de fameuze North West 200, waar ik me als eerste op voorbereid. Tussen alle grote road racers ga ook ik deelnemen aan deze unieke races in Noord-Ierland. Daarnaast heb ik me ingeschreven voor de Nations Trophy die tijdens de TT van Assen wordt verreden. Dit is natuurlijk een super manier om mijn relaties een geweldige dag te bezorgen. Vrij snel daarna zitten we op het eiland Man voor de Southern 100 races, die een aantal weken voor de Manx Grand Prix worden verreden. Daarna moeten we natuurlijk alles klaarmaken voor de Manx Grand Prix in augustus, want daar wil ik dit jaar ook zeker weer harder gaan dan ooit.”

Het is dus duidelijk, ondanks dat Bertus z’n 26e raceseizoen ingaat, is het plezier nog steeds aanwezig om door te gaan en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

De agenda van Racing Team Bertus Folkertsma voor 2020:

  • 04 april – OW Cup – Assen
  • 02 mei – OW Cup – Assen
  • 10-16 mei – North West 200 – Portrush, Ierland
  • 26-28 juni – Dutch TT, Nations Trophy – Assen
  • 06-09 juli – Southern 100 – Isle of Man
  • 08 juli – 501 Endurance – Assen
  • 22 augustus – 4 september – Manx Grand Prix – Isle of Man
  • 20 september – British Superbikes – Assen

 

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App