Deze site groeit gelukkig nog steeds in populariteit, daarom komt er gelukkig ook steeds meer nieuws uit de minder bekende maar zeker niet minder spannende opleidingsklasses van de CRT. Hun volgende bericht zal je onder het menu Column vinden

Zo stuurde ons Ruud Regien het verhaal hoe hij samen met zijn zoon besmet raakte met het motorsport virus, met medewerking van onder andere de familie Regien zullen wij vanaf nu de CRT opleidingsklassen meer gaan volgen, in het hier onderstaande verhaal krijg je en beeld van de racende tak van de familie Regien en het opzetten van een team.

Sander was 14 jaar toen wij in contact kwamen met wegrace-sport.
Zelf ben ik al jaren fan en trouwe bezoeker van de TT – Assen.
Dankzij mijn contacten bij zowel de KNMV als het CRT en het circuit van Assen, groeide de wens bij Sander om ook eens op zo’n fiets te rijden en dankzij de medewerking van het CRT stonden we ineens op een vroege zaterdagmorgen op het circuit van Assen.

Sander ging voor het eerst rijden, op een Yamaha TZR 125cc.
Het virus had meteen toegeslagen en Sander en ik waren verkocht, hij moest de race-licentie halen.
Een paar maanden later was hij in het bezit van de A-licentie en het racen begon.
Dat eerste seizoen heeft een aantal races gereden en keer op keer zijn rondetijden verbeterd en helaas was het eind september over, maar niet zonder de wens uit te spreken om door te gaan.
Intussen hadden een klein, maar ambitieus team gevormd met een vader en zoon uit IJmuiden.

Aprilia deed zijn intrede in de Opleidingsklasse en de RS 125cc ziet er niet allen prachtig uit, het gehele concept was veel moderner dan de ietwat verouderde Yamaha TZR. Dus besloten werd om met 2 x Aprilia RS 125cc deel te nemen aan de Opleidingsklasse en keer op keer wisten de twee jongens sneller en sneller rond te gaan, totdat een behoorlijke valpartij kwam in Raalte (een gevaarlijk stratencircuit).
Een zware hersenschudding was het gevolg, een paar weken niet rijden en weg was de kans op een eventueel kampioenschap.

Dit seizoen moeten wij het alleen doen, de mensen uit IJmuiden hebben andere dingen aan hun hoofd.
Sander, zonder teamgenoot heeft een aantal races moeten missen, omdat de examens van school uiteraard een hogere prioriteit hebben en nadat hij zijn diploma gehaald had, wilde hij toch nog een paar races meerijden, om het geweldige gevoel weer te krijgen.

Dit jaar hebben wij wat lokale sponsoring gekregen, naast de ondersteuning van Arie Molenaar Racing, Eurosport en Tsubaki, waarvoor wij hen zeker dankbaar zijn.

Geen aansprekende resultaten dit seizoen helaas, maar dan kan ook niet, om dat de ondersteuning van de diverse kanten te wensen over laat, jammer eigenlijk dat vanuit de diverse organisaties zo weinig oog hebben voor deze jongelingen. Ook zouden het allemaal gelijkwaardige machines moeten zijn, maar daar lopen de meningen nogal uiteen, hetgeen overigens niets afdoet aan het kampioenschap van Joey Litjens.

Er zijn nu nog twee wedstrijden te gaan 10 Augustus op Assen en 25 Augustus in het Groningse Tolbert, wij zullen jullie hier zo goed mogelijk verslag van doen, en als er duidelijkheid is over hoe de carriˆ¬re van Sander door zal gaan in 2003 kun je dat zeker hier lezen.