Beter gevoel voor Bendsneyder levert niks op in kwalificatie Motul TT Assen

30
Bo Bendsneyder | Foto © Jan Timmerman

Bo Bendsneyder moet de 89e Motul TT Assen vanaf de 24e startplaats beginnen. Dat is een plaats waar de Nederlander allerminst tevreden mee is. Het gevoel van de motor was zaterdag een stuk beter, maar het leverde de NTS RW RAcing GP coureur geen plaatsen winst op.

Bendsneyder begon de TT Assen zeer teleurstellend met een 14e tijd in de vrije training van vrijdag. Problemen met de vering zorgden ervoor dat de Rotterdammer geen gevoel in de motor had. Hij pushte de NTS machine tot de limiet, maar kon geen aansluiting bij de top-15 vinden.

Zaterdag zijn er enkele aanpassingen gedaan en was het gevoel al een stuk beter. Bendsneyder verbeterde zijn rondetijd met ongeveer zeven tiende van een seconde. De rest van het veld zette echter ook een stapje vooruit. Bendsneyder miste plaatsing voor de tweede kwalificatiesessie en kwam met zijn tijd van 1.38.1 niet verder dan 24e startplaats.

Na afloop spraken we met de NTS RW Racing GP coureur en vroegen hem om een eerste reactie. Beluister zijn verhaal via de onderstaande audiolink:

De Moto2 race van Bo Bendsneyder begint zondagmiddag om 12:20 uur.

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App