Jaimie van Sikkelerus van Start Racing heeft een bewogen derde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Supersport 600 in Assen achter de rug.

Op vrijdag was het weer goed. Het rijden ging lekker met Jaimie en hij wist alle trainingssessies in de top drie af te sluiten. Dit bezorgde hem veel vertrouwen en vol goede moed leefde hij dan ook naar de wedstrijddag toe. Op de wedstrijddag was het koud en door verschillende kleine buien werd het moeilijk. Toch ging het in de eerste kwalificatie goed en wist Jaimie de sessie af te sluiten op een derde plaats. Twee uur later stond de tweede kwalificatie op de Akersloter te wachten. Al vrij snel in de sessie wist hij zijn snelste tijd neer te zetten, echter later in de sessie kon hij hem niet meer verbeteren. Toen hij nogmaals wilde aanzetten, begon het regenen waardoor hij zijn tijd niet wist te verbeteren. Dit had tot gevolg dat hij in de wedstrijd als zesde moest starten en dit was toch wel teleurstellend voor de fanatieke Akersloter.

Om 14:30 uur gingen de startlichten uit en dook Jaimie op een zesde plaats de eerste bocht in. Jaimie zat in gevecht met rijders waar hij normaal voor zit. Verschillende keren wisselde hij van positie maar slaagde er niet in om lekker in zijn ritme te komen. In de vierde ronde vond er een valpartij plaats waarvoor code 60 werd gegeven. Jammer genoeg deden ze dit niet bij iedere post, wat zeer verwarrend was voor de rijders. Hierdoor ontstond er een gevaarlijke situatie en dit had tot gevolg dat er code rood gegeven werd. Jaimie finishte als vierde maar de organisatie was niet in staat om de enige juiste beslissing volgens het reglement te nemen en dat was een herstart. De organisatie koos voor een eigen systeem wat betreft de uitslag waardoor de winnaar ineens tweede werd en Jaimie geen vierde werd maar als vijfde werd geklasseerd.

Na uitleg van de organisatie kwam er niet echt duidelijkheid en moest Jaimie genoegen nemen met een vijfde plaats. Als coureurs begrijpen we dat het moeilijk is om zo’n wedstrijd te leiden maar deze beslissing was onverwacht. Maar ook Jaimie reed niet zoals hij normaal doet waardoor we dit weekend snel gaan vergeten en ons gaan voorbereiden op de vierde wedstrijd van het kampioenschap, die op 11 juni op het programma staat.

Jaimie wil zijn sponsoren en de leden van Start Racing bedanken voor hun hulp en inzet. Aan de motor heeft het dit weekend zeker niet gelegen!