Nederlands oudste en bekendste motortentoonstelling vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 20 oktober in Amsterdam RAI. De beurs kenmerkt zich door een gevarieerd productoverzicht, waarbij de nieuwste modellen van alle bekende motormerken voor het eerst aan het publiek getoond worden. Naast motoren, treft de consument op de MotoRAI ook scooters, kleding, accessoires, onderdelen, verzekeringen, gereedschappen, helmen en magazines. Dankzij diverse activiteiten op en rond de beurs, kan zowel de doorgewinterde als beginnende motorrijder zijn hart ophalen op dit gezellige evenement.

Nieuwste modellen

Het najaar is voor importeurs hŽt moment de modellen van 2003 te tonen aan het publiek. Consumenten kunnen zich met een bezoek aan de beurs in ŽŽn keer ori‘nteren op het nieuwe aanbod van volgend jaar. De merken Aprilia, Cagiva, Moto Guzzi, Benelli, Hyosung, Voxan, Husqvarna,
MV Agusta, Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki, Triumph, Ducati en Harley Davidson presenteren hun paradepaardjes van het komende seizoen.

Zien, horen en zelf proberen
Geˆønteresseerde bezoekers die in het bezit zijn van een motorrijbewijs kunnen op de MotoRAI ook zelf onder professionele begeleiding proefrijden op diverse 2002-modellen van importeurs. Zodoende kunnen zij naast de vormgeving en techniek ook meteen de rij- en stuureigenschappen van diverse motoren beoordelen. Inschrijven voor de proefritten die een half uur duren en door de omgeving van Amsterdam RAI voeren, kan bij de stand van het KNMV.
Nieuw is het ÔPocketbike & Quad ParcoursÕ dat garant staat voor veel (kinder)spektakel. Op een ruim buitenterrein naast de Hollandhal geven jeugdige professionele berijders demonstraties op minimotoren. Bovendien kunnen kinderen vanaf 3 jaar al het motorrijgevoel krijgen op kinderquads (elektrische vierwielers), die ze helemaal zelf kunnen besturen.

Publiekstrekkers
Een publiekstrekker voor de echte liefhebbers is de Hall of Fame, waar kampioensmotoren uit het verleden de motorhistorie doen herleven.
Het centraal gelegen motorterras met evenementenpodium dat mede in samenwerking met Kicxstart georganiseerd wordt, vormt het decor voor afwisselende activiteiten. Modeshows, muziek en beelden van motorraces zorgen hier voor het nodige vertier. Vanzelfsprekend staat het programma van zondag 20 oktober in het teken van de dan verreden Grand Prix van Philip Island in Australi‘. Op die dag vindt tevens de traditionele Bikers Parade plaats, waarbij motorrijders uit het hele land een tocht vanaf de RAI door de omstreken van Amsterdam maken.

Diefstalpreventie
Amsterdam RAI ontvangt tijdens de MotoRAI alle hulp van de politie. Zo helpt de politie de Bikers Parade in goede banen te leiden. Gedurende de beurs controleert de politie ook van alle vertrekkende motoren de kenteken-papieren. Deze preventieve maatregel tegen diefstal heeft in het verleden zijn nut bewezen.

Meer informatie op www.motorai.nl
Meer informatie over de beurs en deelnemers is te vinden via de site www.motorai.nl, waarop een button van MotoRAI 2002 staat.

Openingstijden en prijzen
MotoRAI 2002 vindt plaats van 17 tot en met 20 oktober in Amsterdam RAI. Op donderdag 17 en vrijdag 18 oktober is de beurs open van 11.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 19 en zondag 20 oktober van 10.00 tot 18.00 uur.
De toegangsprijs is voor jongeren (4 tot 17 jaar) Û 6,25 en voor volwassenen
Û 12,50 (kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen).
Voor de allerkleinsten is er gratis kinderopvang in zaal P van Amsterdam RAI.