Zondagochtend waren het de Italianen Marco Bezzecchi (Moto3), Pecco Bagnaia (Moto2) en Andrea Iannone (MotoGP) die de snelste rondetijd wisten te rijden in hun warm-up sessies op het MotorLand Aragón voorafgaand aan de races die later op de dag zullen volgen. 

Zondagochtend werden de drie twintig minuten durende warm-up sessies verreden op het zeer zonnige MotorLand Aragón voorafgaand aan de drie races later op de dag.

Moto3
De eerste warm-up sessie was voor de Moto3 coureurs waarna hun race om 11:00 uur zal starten. Ook werd bekend gemaakt dat een groot aantal coureurs bestraft werd als gevolg van het te langzaam rijden in de kwalificatie. Tony Arbolino, Enea Bastianini, Marco Bezzecchi, Nicolo Bulega, Lorenzo Dalla Porta, Raul Fernandez, Kazuki Masaki en Gabriel Rodrigo werden twaalf plaatsen teruggezet op de grid, Jeremy Alcoba, Niccolo Antonelli, Jakub Kornfeil en Andrea Migno zouden achteraan de grid moeten starten en Dennis Foggia zou zijn race vanuit pit lane moeten beginnen.

Voor rookie Jaume Masia ging het volledig mis in de warm-up op het Spaanse circuit. De Spanjaard kwam ten val bij het uitkomen van bocht 7 en hield na de crash meteen zijn linkerarm vast waarbij hij zichtbaar veel pijn had. Hij werd naar het medical-centre gebracht waarbij het er eerst op leek dat hij niet deel zou mogen nemen aan de race maar hij later toch fit werd verklaard. Ook kwamen Vicente Perez, Kazuki Masaki en Kaito Toba ten val.

Uiteindelijk was het Marco Bezzecchi die ondanks zijn penalty de snelste rondetijd wist te rijden en met een 1’59.179 het snelst was voor Leopard Racing coureurs Enea Bastianini en Lorenzo Dalla Porta. Verder stonden Ramirez, Arbolino, Di Giannantonio, Rodrigo, Canet, Martin en Antonelli in de top tien geklasseerd.

Moto2
De tweede warm-up sessie werd verreden door de Moto2 coureurs waarbij het de leider in het kampioenschap Pecco Bagnaia was die met een 1’53.757 de snelste rondetijd reed voor Augusto Fernández en Alex Márquez. Daarachter waren het Marcel Schrötter, Miguel Oliveira, Fabio Quartararó, Jorge Navarro, Sam Lowes en Tetsuta Nagashima in de top tien. Nederlander Bo Bendsneyder kwam naar de 23e rondetijd, NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts noteerden de 24e en 27e rondetijd.

Een crash was er voor Xavi Vierge. De Spanjaard ging onderuit bij het ingaan van bocht 5 waarbij hij op behoorlijke snelheid de voorkant van zijn Kalex verloor. Wel bleef de Intact GP coureur ongedeerd.

Audio reactie Bendsneyder:


MotoGP

De derde en laatste warm-up sessie werd verreden door de MotoGP coureurs op het MotorLand Aragón circuit voorafgaand aan de drie races. Er waren veel verschillende bandencombinaties te zien waardoor er waarschijnlijk voor de race ook veel onderscheid zal zijn in de keuzes die de coureurs maken wat betreft de banden, wat uiteraard cruciaal is voor de uitkomst van de race.

Voor de leider in het kampioenschap, Marc Márquez, begon de zondag niet op de manier zoals hij dat zelf graag gezien had. De Spanjaard verloor controle over de voorkant van zijn Honda RC213V bij het aanremmen voor bocht 1 en schoof onderuit. Hij kon de machine weer oppakken en zijn weg vervolgen. Het was zijn tweede crash van het weekend nadat hij op zaterdagmiddag tijdens FP4 ook al ten val kwam.