Marco Bezzecchi heeft vrijdag in de tweede vrije training voor de Moto3 klasse op een regenachtige Twin Ring Motegi in Japan de snelste rondetijd gereden voor Aron Canet en Tatsuki Suzuki. De gereden tijden in FP1 werden niet geëvenaard. 

Vrijdagmiddag om 13:10 uur lokale tijd, 6:10 uur Nederlandse tijd ging de tweede vrije training van start voor de Moto3 klasse op de Twin Ring Motegi. Het wisselvallige weer wat te zien was aan het einde van de eerste vrije training was er nog steeds maar dit had nu wat meer water op het Japanse circuit neergelegd waardoor de coureurs met regenbanden de baan op moesten.

Langzaam maar zeker werden de rondetijden aangescherpt naarmate de coureurs meer vertrouwen kregen in de regenachtige omstandigheden en was het Marco Bezzecchi die met een 2’05.403, zo’n acht seconden langzamer dan de tijden in FP1, het snelst was voor Aron Canet en thuisrijder Tatsuki Suzuki. Daarachter stonden Antonelli, Masia, Arbolino, Dalla Porta, Binder en Migno in deze tweede vrije training in de top tien geklasseerd.