Marco Bezzecchi heeft zaterdagochtend in de derde vrije training voor de Moto3 klasse op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia de snelste rondetijd gereden tot dusver dit weekend. Zonder regen maar op een nog natte baan voerde de KTM coureur een Italiaanse top drie aan voor Enea Bastianini en Tony Arbolino.

Zaterdagochtend om 09:00 uur gingen de lichten op groen voor de derde vrije training van de Moto3 klasse op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. De weersomstandigheden waren aanzienlijk verbeterd en het was veel helderder dan voorgaande dagen waardoor er geen regen meer viel. Wel was de baan nog volledig nat en moesten de coureurs met regenbanden van start gaan.

Dat de omstandigheden nog verraderlijk was ondervond Marco Bezzecchi al snel. De Italiaan verloor de achterkant van zijn KTM bij het uitkomen van bocht 14 (Adrián Campos), de laatste voor start / finish, en kwam hierbij ten val. De toekomstig Red Bull KTM Tech3 Moto2 coureur bleef ongedeerd en kon terugkeren naar de pitbox. Vervolgens crashte ook thuisrijder Alonso López, de Spanjaard ging onderuit in bocht 4 (Nico Terol).