De Moto3 race op het Termas de Río Hondo Circuit is zondagmiddag gewonnen door Marco Bezzecchi. Het asfalt was nog nat maar er viel geen regen meer waardoor er een verdeelde keuze was op het gebied van banden. De Italiaan wist het best met de omstandigheden om te gaan, naast hem op het podium waren het Aron Canet en Fabio di Giannantonio op de tweede en derde plaats. Livio Loi behaalde de vijftiende plaats.

Waar de weersomstandigheden het hele weekend al onvoorspelbaar waren, was dat ook het geval voorafgaand aan de start van de Moto3 race. Een nog natte baan maar geen vallende regen zorgde voor een uiterst moeilijke beslissing om met regenbanden of slicks te gaan rijden.

In de warm-up ronde waren het alleen polesitter Tony Arbolino en Nicolo Bulega die op slicks stonden, maar vonden leider in het kampioenschap Jorge Martin en Philipp Oettl ook dat het droog genoeg was voor slicks. De Spanjaard kwam de pits in om zijn banden te wisselen terwijl de race al van start ging.

Arbolino kwam goed van zijn plaats maar kon met zijn slicks niet de snelheid van de coureurs op regenbanden volgen. Marco Bezzecchi nam de leiding in handen en probeerde al snel een gat te slaan voor thuisrijder Gabriel Rodrigo en Fabio di Giannantonio.

Na twee ronden had Bezzecchi inmiddels een gat van ruim twee seconden geslagen en was het achter de Italiaan een groep in gevecht om de tweede plaats. Arbolino was inmiddels teruggevallen naar de 21e plaats en kon de snelheid van de coureurs op regenbanden niet volgen.

Bezzecchi probeerde zijn voorsprong zo groot mogelijk te maken maar de coureurs op slicks werden langzaam maar zeker sneller. Martin wist op slicks langzaam maar zeker naar voren te komen en dezelfde tijden te rijden als de Italiaan op kop.

Na zeven ronden leek de baan steeds droger te worden en was Martin de snelste coureur in de baan. Het probleem was echter dat zijn achterstand nog zo’n vijftig seconden was naar de kop van het veld door zijn late keuze om slicks te laten monteren. Bezzecchi had nog altijd de leiding in handen met een marge van vijf seconden naar Di Giannantonio, Masia, Canet, Rodrigo en Norrodin.

Het leek erop dat het asfalt niet snel genoeg opdroogde waardoor Martin zijn rondetijden niet veel verder kon laten zakken. Bezzecchi had aan kop inmiddels een marge van ruim zeven seconden opgebouwd en leek dit niet meer weg te geven. De strijd om de tweede plaats werd nog altijd gevoerd tussen Di Giannantonio, Masia, Canet en Norrodin.

Het was uiteindelijk Bezzecchi die foutloos bleef en zo zijn eerste Grand Prix overwinning wist te behalen. De tweede plaats werd behaald door Canet die daarmee de leiding in het kampioenschap overneemt. De laatste podiumplaats was in handen van Di Giannantonio. Verder waren het Bastianini, Norrodin, Lopez, Dalla Porta, Antonelli, Rodrigo en Arbolino in de top tien. Livio Loi pakte met een vijftiende plaats het laatste WK-punt.

Crashes waren er in de slotfase voor Binder, Arenas, Masia en Foggia.

 

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag