Marco Bezzecchi heeft op zaterdag in de kwalificatietraining voor de Moto3 klasse in Thailand de snelste rondetijd gereden en mag hiermee zondagochtend vanaf pole position starten. De Italiaan was in de slotfase een maatje te groot voor de rest van het veld, Jaume Masia en Kazuki Masaki noteerden de tweede en derde rondetijd. Kampioenschapsleider Jorge Martin kampte met een blessure aan zijn hand.

Zaterdag om 12:35 uur lokale tijd, 07:35 uur Nederlandse tijd ging de kwalificatiesessie voor de Moto3 klasse van start op het Chang International Circuit in Buriram, Thailand. Met hoge temperaturen en luchtvochtigheid en veel zon ging de veertig minuten durende sessie van start om te bepalen wie er zondagochtend vanaf pole position mag starten.

Het was Ayumu Sasaki die sterk begon aan de kwalificatie en na de eerste run de voorlopige pole in handen had voor de Del Conca Gresini coureurs Jorge Martin en Fabio di Giannantonio. Echter had Martin, leider in het kampioenschap, al het hele weekend last van zijn pols waarbij met name het tekort aan gevoel in zijn hand het probleem was. De Spanjaard had er zichtbaar veel last van ondanks het winnen van de race in Aragón twee weken geleden aangezien hij zijn eigen helm niet af kon krijgen en halverwege de sessie zelfs naar het medical centre ging.

Het was vervolgens Kazuki Masaki die op verrassende wijze de snelste rondetijd klokte. Ook de Italianen Nicolo Bulega, Enea Bastianini, Marco Bezzecchi en Lorenzo Dalla Porta kwamen naar voren.

Martin keerde terug van het medical centre en besloot in de slotfase toch de baan weer op te gaan. Hij wist zich echter niet te verbeteren en kwam niet verder dan de dertiende plaats. Het was zeer druk op de baan maar het was uiteindelijk Bezzecchi die met een 1’42.235 pole position op zijn naam schreef. De Italiaan was een halve seconde sneller dan Masia en Masaki op de tweede en derde plaats met daarachter Arbolino, Antonelli, Binder, Bulega, Bastianini, Di Giannantonio en Dalla Porta.

Een crash was er in de laatste ronde voor Bastianini en wild-card Somkiat Chantra. De Italiaan verloor de voorkant van zijn machine in de laatste bocht en nam de Thai in zijn val mee. Bastianini werd vervolgens op een brancard afgevoerd.

De Moto3 race op het Chang International Circuit in Thailand gaat zondagochtend om 06:00 uur Nederlandse tijd van start.

Handige links PTT Thailand Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App