Marco Bezzecchi heeft op vrijdagmiddag tijdens de tweede vrije training voor de Moto3 klasse in Barcelona de snelste rondetijd op zijn naam geschreven en is daarmee de snelste coureur in de klasse van de dag. Achter de Italiaan waren het teamgenoot Jakub Kornfeil en Philipp Oettl. Livio Loi noteerde de 27e tijd.

De tweede vrije training voor de Moto3 klasse op het Circuit de Barcelona-Catalunya ging op vrijdagmiddag van start onder zonnige en warme omstandigheden. Het was Niccolò Antonelli die al vroeg zijn tempo wist te vinden en de snelste tijd in handen nam voor Jakub Kornfeil en Tony Arbolino.

De jonge coureurs reden gestaag hun ronden om zichzelf optimaal voor te bereiden op de race, de afstelling te verfijnen en een bandenkeuze duidelijk te krijgen.

Valpartijen waren er voor Tatsuki Suzuki en Nakarin Atiratphuvapat. De Aziaten bleven ongedeerd.

In de slotminuten werd het tempo verhoogd en werden de rondetijden steeds scherper. Jakub Kornfeil nam de voorlopig snelste tijd in handen maar het was Redox PrüstelGP teamgenoot Marco Bezzecchi die uiteindelijk met een 1’49.005 de snelste rondetijd van de sessie en ook van de dag wist te rijden. Achter de beide KTM coureurs was het merkgenoot Philipp Oetll op de derde tijd met achter zich Honda coureurs Niccolò Antonelli en Jorge Martin. Verder waren het Jaume Masia, Darryn Binder, John McPhee, Nicolo Bulega en Aron Canet in de top tien. Livio Loi kwam niet verder dan de 27e plaats. Door de scherpe rondetijd van Martin in de ochtend waren er in de middagtraining slechts vijf coureurs die onder deze tijd wisten te duiken.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag