Marco Bezzecchi heeft zondagochtend de Moto3 race gewonnen op de Red Bull Ring in Oostenrijk. In een kopgroep van vier coureurs was de Italiaan het sterkst voor Enea Bastianini en Jorge Martin die de pijn verbeet en een ijzersterke race wist te rijden.

Zondagochtend waren het de Moto3 coureurs die de eerste race van de dag zouden rijden op de Red Bull Ring in Oostenrijk. De omstandigheden waren gunstig met een buitentemperatuur van 25°C en een baantemperatuur van zo’n 35°C na de vele regen die gevallen was de afgelopen dagen.

Polesitter Marco Bezzecchi kwam goed van zijn plaats en ging als leider de eerste bocht in voor Albet Arenas en Jorge Martin. Gabriel Rodrigo wist het drietal te volgen en het leek erop dat de vier coureurs in de eerste ronde al een gaatje wisten te slaan naar de achtervolgende coureurs. Een indrukwekkende prestatie van Martin om überhaupt bij de kopgroep te blijven aangezien hij slechts een week geleden nog op de operatietafel lag voor zijn gebroken pols.

Na twee ronden was het gat van de leidende vier coureurs al ruim een seconde naar Jaume Masia op de vijfde plaats die op zijn beurt een groep bestaande uit meer dan tien coureurs. De Spanjaard liet merken aan zijn achtervolgers dat ze hem niet in de weg moesten rijden en hij probeerde om het gat dicht te rijden.

Bezzecchi probeerde een gat te slaan aan de kop van het veld en werd hierbij geholpen door Martin, Arenas en Rodrigo die elkaar op meerdere plaatsen op het Oostenrijkse circuit passeerden. Dit zorgde er niet alleen voor dat de Italiaan een marge op kon bouwen maar ook dat de groep achter hen dichterbij kon komen.

Leider in het kampioenschap Bezzecchi had toch niet de snelheid om zichzelf daadwerkelijk los te rijden aangezien Martin, Arenas en de inmiddels naar voren gestoomde Masia zijn tempo konden volgen. Wel was er nog een duidelijke marge tussen de kopgroep van vier en de grote groep die daar achter de strijd voerde aangezien er een gat van zo’n twee seconden tussen zat.

Een crash was er met elf ronden te gaan voor Andrea Migno. De Italiaanse Ángel Nieto Team coureur maakte een flinke crash mee in de laatste bocht bij het opkomen van start / finish, verder bleef hij ongedeerd.

De vier coureurs aan kop waren nog steeds in gevecht maar het waren Martin en Masia die beiden de tweede plaats niet in wilden leveren en elkaar op meerdere plaatsen op het circuit dwars zaten. Dit zorgde ervoor dat Bezzecchi met zeven ronden te gaan toch weer een klein gat kon slaan.

Opnieuw wist de Italiaanse Prüstel GP coureur het tempo niet vast te houden en wisten zijn drie achtervolgers het gat dicht te slaan. Met drie ronden te gaan zette de geblesseerde Martin, die wonderbaarlijk genoeg nog steeds meedeed voor de overwinning, de aanval in en nam de leiding in van zijn titelconcurrent.

In de slotfase was het Bezzecchi die profiteerde van het duel dat achter hem plaatsvond en wist uit het gedrang te blijven. De Italiaan had een minimale marge opgebouwd wat genoeg was dat hij zonder een duel als winnaar over de finishlijn kwam. Achter hem was de strijd echter nog niet gestreden en waren het Martin, Masia, Arenas, Bastianini en Dalla Porta die allemaal hun uiterste best deden voor de best mogelijke positie. Bastianini zette de aanval in de voorlaatste bocht in op Masia die daardoor wijd ging waardoor ook Martin aan de Bester Capital Dubai coureur voorbij kon gaan. Bastianini kwam als tweede over de finish met de heldhaftige Martin op de derde positie. Daarachter waren het Arenas, Dalla Porta en Masia van de kopgroep die in de top zes eindigden. Verder waren het Sasaki, Rodrigo, Arbolino en Canet in de top tien.


 

Handige links eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl