Bibi Damen stopt ermee en hangt haar helm aan de wilgen

96
bibi-damen
Bibi Damen | foto© Jan Timmerman

Bibi Damen heeft besloten om te stoppen als actief wegracecoureur en haar helm aan de wilgen te hangen. De pas 17-jarige jongedame uit het Brabantse Waalwijk nam de voor haar moeilijke beslissing nadat duidelijk werd dat hetgeen ze graag wil buiten handbereik ligt.

Met pijn in haar hart neemt Bibi Damen afscheid van de motorracerij. Ze heeft samen met haar ouders de ongelooflijk moeilijke beslissing genomen te stoppen met racen.

Met name het financiële plaatje bleek voorafgaand aan het nieuwe seizoen opnieuw een struikelblok. Hierdoor ligt hetgeen de Brabantse jongedame graag wil buiten handbereik, en de spirit van de Waalwijkse is natuurlijk alles of niets.

In een uitgebracht persbericht wil de familie Damen verschillende mensen die de afgelopen jaren betrokken zijn geweest bij de carrière van Bibi Damen bedanken:

“Wij willen de sponsors die altijd het vertrouwen in ons hebben gehad en ons daarom hebben gesteund enorm bedanken voor hun bijdrage. Met name KTM Nederland. Zonder hen hadden we deze sport al eerder moeten opgeven. Ook Frank van Gerven, die vorig jaar ons team is komen versterken als monteur, willen wij hartelijk bedanken voor de ongelooflijke inzet die hij heeft getoond (Mocht je nog een goede monteur nodig hebben, neem dan contact met ons op). In de afgelopen jaren hebben we tijdens de race evenementen onbeschrijflijk veel beleefd, gezien, geleerd en ervaren. We hebben uiteenlopende emoties gekend, van vreugde tot verdriet maar ook heel veel gezelligheid en blijdschap. Met de vele leuke mensen die we hebben ontmoet en hebben leren kennen. En daar zijn we dankbaar voor.”

Bibi Damen
Bibi Damen reed in 2010 haar eerste meters op een minibike. Twee jaar later werd Damen geselecteerd voor de Molenaar NSF100 Cup. In 2015 werd de overstap gemaakt naar de grote circuits en deelgenomen aan de door Arie Vos en KTM Nederland georganiseerde KTM RC390 Cup om vervolgens in 2017 en 2018 op een KTM R390 deel te nemen aan de Supersport 300 klasse van het IDM.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App