Bijman en Sarasino met Team Freudenberg KTM in IDM Supersport 300

857
Fabio Sarasino en Ruben Bijman | © Team Freudenberg

Ruben Bijman en Fabio Sarasino zullen in 2024 voor het Freudenberg KTM-Paligo Racing team uitkomen in de IDM Supersport 300 klasse. De Nederlander en de Zwitser voegen zich daarmee naast Oliver Svendsen en Philip Tonn die namens het Duitse team in zowel het IDM als het World Supersport 300 kampioenschap uitkomt. Jeffrey Buis is alleen actief in de WorldSSP 300 klasse namens Freudenberg.

Het Freudenberg KTM-PALIGO Racing team heeft de volledige line-up aangekondigd voor het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM) van 2024. Met de aankondiging van twee getalenteerde rijders zal het team zijn internationale aanwezigheid verder versterken.De nieuwe leden van het team zijn Ruben Bijman uit Nederland en Fabio Sarasino uit Zwitserland. Bijman, die dit jaar al deelneemt aan het wereldkampioenschap met het Franse Team Flembbo op een Kawasaki Ninja 400, brengt een schat aan ervaring mee op verschillende merken. Voor Sarasino is het een geweldige kans om de volgende stap in zijn carrière te zetten.

De IDM line-up voor 2024 is zeer internationaal en bestaat uit Phillip Tonn uit Duitsland, Oliver Svendsen uit Denemarken, Ruben Bijman uit Nederland en Fabio Sarasino uit Zwitserland. Het team blijft zich richten op het promoten van jong talent in de motorsport en de technische ontwikkeling van het KTM-pakket. Het team wil zich ook blijven ontwikkelen en de spannende uitdaging aangaan om samen te werken met rijders uit vier landen met de IDM-titel in het vizier.

Met de deelname van Sarasino en Bijman zullen in totaal vijf rijders, waaronder wereldkampioenschapsrijder Jeffrey Buis (alleen WorldSSP 300), uitkomen voor het Saksische team. Freudenberg KTM-PALIGO Racing blijft zich volledig inzetten voor het promoten van talent op zowel nationaal als internationaal niveau.

Carsten Freudenberg, Team Principal van Freudenberg KTM-PALIGO Racing: “1999 was ons eerste IDM-seizoen, nu gaan we ons 25e jaar in. We hebben veel vriendschappen gesloten en we zijn er trots op dat we deel uitmaken van de IDM-familie. Natuurlijk steunen we het IDM en willen we een positief voorbeeld geven met vier rijders in de Supersport 300-klasse. Met de komst van Ruben en Fabio is ons team compleet. Ik ben erg blij dat we beide rijders aan boord hebben.

Fabio mikt op de volgende stap in het IDM en we zullen hem met al onze kracht steunen. Ruben, aan de andere kant, heeft het potentieel om een grote rol te spelen in de strijd om de kampioenstitel. Samen met Phillip en Oliver zijn we ideaal gepositioneerd voor het nieuwe IDM-seizoen. Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om alle monteurs en helpers in het team te bedanken, zonder jullie zou dit allemaal niet mogelijk zijn! En natuurlijk heel veel dank aan al onze partners en sponsors die ons steunen in ons werk met jong talent! We zijn klaar om te racen voor 2024!”

Ruben Bijman: “Ik ben ontzettend blij om voor Freudenberg te racen! Het team is zeer professioneel en heeft een zeer krachtige motor. Ze hebben hun potentieel de afgelopen jaren keer op keer bewezen in zowel het IDM als het wereldkampioenschap dus ons gezamenlijke doel is om voor de titel te strijden. Voor mij is het een geweldige kans om mijn vaardigheden te ontwikkelen naast het wereldkampioenschap en ik ben Carsten en het team ongelooflijk dankbaar voor deze kans.”

Fabio Sarasino: “Het is nog steeds een beetje onwerkelijk voor me dat ik over vier weken voor zo’n professioneel team als het Freudenberg Team mag rijden. Ik ben ongelooflijk dankbaar voor deze kans en ik zal er alles aan doen om er het beste van te maken! Mijn doel is om constant in de top 10 te eindigen. Eind april gaan we weer testen om me optimaal voor te bereiden op het seizoen. Veel dank aan het hele Freudenberg-team en mijn sponsors, vooral Xania Real Estate, voor deze kans.”

Het IDM-seizoen begint in het weekend van 3 t/m 5 mei op de Sachsenring.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.