Het Mazda Raceway Laguna Seca circuit heeft het bijprogramma rond de eerste Red Bull U.S Grand Prix, die voor het eerst sinds tien jaar weer georganiseerd zal worden, vandaag vrijgegeven. De Red Bull U.S Grand Prix zal in juli van dit jaar worden verreden.

Omdat de gebruikelijke 125- en 250cc races niet op het programma staan, zal er een aanvullend programma worden opgezet. Hiertoe behoren onder andere wedstrijden voor de volgende kampioenschappen: AMA Superbike Championship, Repsol Superstock Series en Pro Honda Oils Supersport Championship. Daarnaast is er ook nog een speciale race in de Superstars of
Super Karts, waarbij sommige van de beste Super Kart rijders zullen starten tegen legendes uit de motorsport, zoals bijvoorbeeld Wayne Rainey en Eddie Lawson.

De Red Bull U.S. Grand Prix is het belangrijkste evenement op de kalender van de Mazda Raceway Laguna Seca in 2005 en de algemeen directeur, de heer Gill Campbell, hoopt hiermee de populariteit van de motorsport in Amerika te kunnen laten groeien.

“Dit wordt een belangrijk jaar voor ons en voor de Mazda Raceway Laguna Seca,” verklaarde Campbell. “Met evenementen als de Rolex Sports Car Series als seizoensopening, de teruggekeerde MotoGP in Amerika, de bij ons al zeer bekende en succesvolle Rolex Monterey Historics en als slot de American Le Mans Series die hier hun seizoen afsluiten, hopen we dat er vele bestaande maar ook nieuwe fans naar ons toe zullen komen hier in Monterey Peninsula.Ó

Vertaling: Harry Haddering, harry@racesport.nl
Bron: Dorna Sports