Pepijn Bijsterbosch vertrekt zaterdag in Assen vanaf de pole in de Tourist Trophy. De BMW S 1000 RR-coureur was het snelst in de gecombineerde kwalificaties met 1000 en 600cc machines voor landgenoot Nigel Walraven en de Belg Sander Claessen.

De Tourist Trophy is een nieuwe opzet, een raceklasse welke dit weekend voor het eerst in het  bijprogramma staat van de Motul TT Assen. Vrijdag stonden er twee kwalificaties op het programma terwijl zaterdagmiddag de race wordt verreden, een race waarbij men met een heuse Le Mans start aan de race zal beginnen.

Het nieuwe initiatief – waarbij het oorspronkelijk de bedoeling was dat er een aantal landenteams van 5 coureurs (verdeeld over 3 Superbike en 2 Supersport coureurs) aan de start zouden staan – staat duidelijk nog in de kinderschoenen. Tot een landencompetitie kwam het niet en er verschenen vrijdag dan ook slechts 12 rijders aan de start ( 8 Superbikes en 4 Supersport machines).

Met een snelste rondetijd van 1’38.246 was Pepijn Bijsterbosch het snelst voor Nigel Walraven, Sander Klaessen en Rob Hartog die met de vierde plaats tevens de best geklasseerde Supersport coureur was.

De met mechanische problemen kampende Danny van der Sluis (SBK) sloot de kwalificaties af als vijfde.

Volledige uitslagen via onderstaande link tijdschema en volledige uitslagen Motul TT Assen.

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App