Op zondag 5 augustus, worden weer de jaarlijkse HMV races verreden op het gelegenheidscircuit rondom kasteel Aldendriel in Mill. De demoritten van de Historische Motorsport Vereniging zijn populair en trekken in heel Nederland veel bekijks. Dat is ook in Mill steevast het geval.

De MSC Mill kan dankzij de bereidwillige medewerking van de gemeente en de circuit aanwonenden en omwonenden, ook dit jaar weer de jaarlijkse traditie voortzetten. De HMV organisatie is ook blij met de wedstrijd in Mill, voorzitter Koen Muijlwijk dankt bij voorbaat al het bestuur van de MSC Mill en de vele betrokken vrijwilligers dat de HMV rijders op 5 augustus weer te gast mogen zijn. “Het is een eer dat wij in de gelegenheid worden gesteld om hier op deze sfeervolle locatie onze hobby uit te mogen oefenen.” Aan de start komen alle reguliere HMV klassen, vanaf 50- t/m 500cc, en de Zijspanklasse. Voor echte nostalgie zorgen de in de authentieke zwartlederen motorkleding gestoken rijders in de Pré 50 / 125cc Veteranenklasse. Naast rijders uit heel Nederland rijden ook Frank en Henk van Boxmeer uit Gemert mee met hun klassieke DKW’s.

Regionale rijders
Ook rijden diverse rijders mee uit de regio. In de 50cc rijdt Tonny van Duren uit Mill met de Minarelli en Walter Hendriks uit Langenboom met de Moto Villa. In de 125cc klasse Erik Bolt uit Mill en Antwan Verbruggen uit Zeeland, beide met Moto Morini, Jan Laurense uit Boekel met Ducati en plaatsgenoot Leo Schepers evenals Rob van Boxmeer uit Gemert met MZ. In de 250cc weer vele verschillende motormerken en inbreng van o.a. Jan Hermans uit Volkel met Moto Morini uit 1956 en Niels de Jong uit Boekel die met een Cotton uit 1961 gaat rijden. In de 350cc klasse rijdt De Jong met een Bultaco en Jan Laurense met een BSA. Trouwe klanten zijn ook Henk van den Berg uit Mook (Ducati) en Frans Kerkhoff uit Ven Zelderheide met de NSU Sportmax 250cc. Veel Brits geweld in de 500cc klasse met o.a. 7 Nortons en diverse BSA’s op de lijsten. Uit Boekel komt Gerard van der Zanden met een Norton Dominator, maar ook diverse Duitsers en Belgen staan op de deelnemerslijst. De Zijspanklasse is ook altijd spectaculair en de deelnemers weten het publiek met acrobatische toeren altijd prima te vermaken.

Bijzondere motor en Marcel Ankoné
In de demo van de CMDT en Kostwinder groep zal dit jaar een bijzonder deelnemer rijden en dat is Matthias Fahrwick. De Duitse restaurateur motoren voor Audi Classics rijdt op de NSU Rennmax 250 cc – 2 cilinder waarmee Werner Haas in 1954 Wereldkampioen werd. Deze motor was ook aanwezig op de Centennial TT in 1998 te Assen en werd toen bereden door Jan Kostwinder. De vroegere eigenaar Herman Herz heeft na de Centennial zijn collectie DKW en NSU Racers aan het Audi Museum verkocht. Zodoende is deze motor bij Matthias Fahrwick geheel nagezien en weer nieuw in kleur gespoten. Maar ook rijdt Leo Peeters uit Langenboom met zijn bijzondere 4-cilinder 250cc replica van de Honda RC 162 met de specifieke en bijzondere sound. Voor het eerst rijdt ook de vroegere GP coureur Marcel Ankoné mee. Jan Kostwinder en zijn zonen zijn ook van de partij net als Frank van Zutphen uit Gemert met de 250cc Aprilia. In zijn woonplaats zal wellicht ook Henk van Kessel, oud 50cc wereldkampioen als toeschouwer aanwezig zijn.

Bij HMV races draait alles om regelmatigheid. Niet de snelste rijders maar de rijders die over twee manches het kleinste verschil in rondetijden hebben gereden worden aan het einde van de dag gehuldigd als winnaars.

Op 5 augustus beginnen de trainingen om 10.30 uur en om 12.45 uur is de start van de eerste manche. De entree voor de races bedraagt voor volwassenen vanaf 16 jaar slechts € 5 en jeugd tot 16 jaar heeft onder begeleiding gratis toegang. Ook het parkeren is gratis en dicht bij het in het centrum van Mill gelegen circuit, waar sanitaire voorzieningen aanwezig zijn en uiteraard ook een hapje en een drankje te koop is. In een groot defilé rijdt iedereen na afloop nog een ronde.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl