Binder behaalt overtuigende overwinning op Aragón, Bendsneyder 25e

19
moto2-podium
Moto2 podium Aragon | foto© Nico Schneider

Brad Binder heeft zondagmiddag de Moto2 race op het MotorLand Aragón op indrukwekkende wijze gewonnen voor Pecco Bagnaia en Lorenzo Baldassarri. Nederlander Bo Bendsneyder 25e over de streep, NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts eindigden als 18e en 24e. 

Zondagmiddag ging de Moto2 race van start op het MotorLand Aragón circuit in Spanje. Onder zeer zonnige en warme omstandigheden startten de coureurs de race over 21 ronden.

Het was polesitter Brad Binder die als leider de eerste bocht in ging voor Marcel Schrötter en Alex Márquez, Ook Pecco Bagnaia, Fabio Quartararó en Mattia Pasini waren daarachter goed gestart. Voor Stefano Manzi was er opnieuw een tegenslag. De Italiaan kwam al in de eerste ronde ten val waardoor zijn race ten einde kwam. Het was zijn vierde crash van het weekend.

Binder probeerde in de beginfase weg te rijden maar met name Márquez kon het tempo goed volgen. Een halve seconde daarachter waren het Schrötter, Bagnaia, Pasini, Baldassarri en Quartararó. Het was duidelijk wat de intentie van Márquez was aangezien hij aan het einde van de tweede ronde de aanval inzette en de eerste plaats overnam van Binder.