Binder het snelst tijdens koude Moto3 FP1 op Motorland Aragón

17
Darryn Binder - Motorland Aragón | foto© CIP Green Power

Darryn Binder was vrijdagochtend het snelst in de eerste vrije training voor de Moto3 klasse op Motorland Aragón. In de slotfase reed de Zuid-Afrikaan de snelste rondetijd voor Celestino Vietti en John McPhee.

Vrijdagochtend om 09:00 uur ging de eerste vrije training van start voor de Moto3 klasse op Motorland Aragón. Zoals verwacht was het nog behoorlijk koud in de Spaanse woestijn met een buiten- en asfalttemperatuur van slechts 7°C. De Moto3 coureurs leken hier weinig hinder van te ondervinden aangezien ze allemaal zonder problemen de baan op konden gaan.

Echter kwamen niet alle Moto3 coureurs gedurende deze eerste vrije training in actie. Tony Arbolino werd aan de kant gehouden vanwege een mogelijke positieve covid-19 test. De Italiaan had in het vliegtuig dichtbij een persoon gezeten die daarna positief had getest waardoor hij nog een extra keer getest moest worden en daardoor tot het bekend worden van de uitslag in quarantaine werd gehouden.

De coureurs wisten hun rondetijden steeds verder aan te scherpen gedurende de sessie waarbij Darryn Binder uiteindelijk met een 1’59.813 het snelst was voor Celestino Vietti en John McPhee. Raúl Fernández klokte de vierde tijd voor Niccolò Antonelli en Alonso López, daarachter eindigden Ai Ogura, Tatsuki Suzuki, Romano Fenati en Yuki Kunii in de top tien.

Crashes waren er in deze eerste vrije training voor Ryusei Yamanaka (bocht 2) en Dennis Foggia (bocht 14), beide coureurs waren ongedeerd.

De tweede vrije training voor de Moto3 klasse op Motorland Aragón gaat vrijdagmiddag om 13:15 uur van start.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragón 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App