Binder pakt Moto2 pole op Aragón, Bendsneyder 26e

25
top3
Top 3 Moto2 kwalificatie - Aragon | foto© Nico Schneider

Brad Binder heeft op zaterdagmiddag in de kwalificatiesessie voor de Moto2 klasse op Aragón pole position behaald voor Marcel Schrötter en Jorge Navarro. Bo Bendsneyder kwam naar de 26e tijd, NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts noteerden de 21e en 27e rondetijd. 

De laatste kwalificatiesessie van de dag op het MotorLand Aragón in Spanje was die voor de Moto2 klasse. Zoals inmiddels gebruikelijk gingen de coureurs meteen de baan op en probeerden ze hun snelste tijden in de beginfase te rijden aangezien het Michelin rubber van de voorgaande MotoGP kwalificatiesessie meer grip oplevert voor de Moto2 coureurs en de Honda motorblokken meer bruikbaar vermogen leveren als ze nog relatief koel zijn.

Marcel Schrötter profiteerde hier in de beginfase optimaal van en nam de snelste rondetijd in handen voor Jorge Navarro en Mattia Pasini. Daarachter waren het Pecco Bagnaia, Fabio Quartararó en Lorenzo Baldassarri die ook snel onderweg waren. Alex Márquez, die de zevende tijd achter zijn naam had staan, ging de fout in ter hoogte van bocht 9 waarbij hij de voorkant van zijn Kalex verloor. Het was een onschuldige schuiver en hij kon zijn weg vervolgen.

Even later was het Stefano Manzi die ook ten val kwam. De Italiaan schoof zijn machine onderuit ter hoogte van bocht 8 en was daarmee voor de derde keer in het weekend gecrasht en voor de 25e keer in het seizoen. Ook Augusto Fernández ging even later onderuit, de Pons HP40 Racing coureur crashte in bocht 15.

Het leek erop dat er weinig verandering in zou komen maar het was Brad Binder die in de slotfase wist te verrassen en met een 1’53.149 onder de tijd van Schrötter wist te duiken en daarmee pole position behaalde. De Duitser stond de gehele sessie bovenaan de tijdlijsten maar eindigde uiteindelijk toch als tweede met daarachter Jorge Navarro die met de derde tijd vanaf de eerste rij mag starten. Daarachter waren het Márquez, Bagnaia, Pasini, Quartararó, Baldassarri, Corsi en Marini in de top tien.

Bo Bendsneyder kwam niet verder dan de 26e tijd, NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts noteerden de 21e en 27e rondetijd.

De Moto2 race over 21 ronden op het MotorLand Aragón zal zondagmiddag om 12:20 uur van start gaan.

 

Handige links Gran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App