Binder sluit eerste dag in Assen als snelste af, Bendsneyder 24e

55
Brad Binder - TT Circuit Assen | foto© Jan Timmerman

Brad Binder was vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de Moto2 klasse het snelst voor Remy Gardner en Sam Lowes en sluit daarmee de eerste dag op het TT Circuit Assen als snelste af. Nederlander Bo Bendsneyder sloot de dag af als 24e, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal kwam naar de 25e tijd

Vrijdagmiddag om 15:10 uur ging de tweede vrije training van start voor de Moto2 klasse op het TT Circuit Assen. Onder vrijwel perfecte omstandigheden met veel zon en aangename temperaturen werd de tweede veertig minuten durende sessie verreden voor de Moto2 klasse, aangedreven door Triumph driecilinder 765cc motorblokken.

Dimas Ekky Pratama, de coureur die vanochtend in de eerste vrije training hard crashte ter hoogte van De Bult en daarbij buiten bewustzijn raakte, is voor de rest van het weekend uitgeschakeld aangezien hij meerdere verwondingen heeft opgelopen waaronder een flinke hersenschudding.

Opnieuw was Sam Lowes meteen snel nadat hij in FP1 ook al de snelste rondetijd wist te rijden. Naast de Brit lieten de gebruikelijke namen in het Moto2 veld zich meteen vooraan zien waaronder Luca Marini, Thomas Lüthi, Augusto Fernández en Alex Márquez. Nederlander Bo Bendsneyder had wederom veel moeite met het hoge tempo en kreeg het vooralsnog niet voor elkaar om de top twintig binnen te dringen.

In de sessie werd vooral gewerkt aan de afstelling voor de race en hielden de coureurs zich voornamelijk bezig met het rijden van langere runs. Doordat de weersvoorspellingen voor zaterdag ook goed zijn was er geen noodzaak om nu een nieuwe zachte band te laten monteren en daarmee een aanval te plaatsen op een snelle rondetijd.

Brad Binder sloot de sessie, en daarmee de eerste dag op het TT Circuit Assen, af met een snelste tijd van 1’37.398 voor Remy Gardner en Sam Lowes. De vierde tijd werd gereden door Marcel Schrötter met daarachter Tom Lüthi, Luca Marini, Lorenzo Baldassarri, Alex Márquez en Jorge Martin in de top tien. Het zat weer ongekend dicht bij elkaar met de eerste twintig coureurs die slechts 0,8 seconde van elkaar verwijderd waren. Nederlander Bo Bendsneyder sloot de dag af als 24e, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal kwam naar de 25e tijd. Het Nederlandse team kende veel problemen met de achterkant van de machine en probeerde dit op te lossen met verschillende soorten veren.

Steven Odendaal kwam in de slotfase van de sessie nog ten val bij het ingaan van de Strubben. De Zuid-Afrikaan bleef ongedeerd.

De derde vrije training voor de Moto2 klasse op het TT Circuit Assen gaat zaterdagochtend om 10:55 uur van start.

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App