Binder sluit eerste dag in Australië als snelste af in Moto2

28
brad-binder
Brad Binder - Phillip Island | foto© Russell Colvin

Brad Binder heeft vrijdag in de tweede vrije training voor de Moto2 klasse op Phillip Island in Australië de snelste rondetijd gereden en is daarmee de snelste coureur van de dag voor Marcel Schrötter en Iker Lecuona. NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts sluiten de dag als zestiende en negentiende respectievelijk af. 

De tweede vrije training voor de Moto2 klasse ging vrijdag op een zonnig Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië van start. Na een chaotisch begin van de dag met wisselende weersomstandigheden en veel oponthoud door olie op de baan kregen de coureurs nu zonder verdere complicaties veertig minuten de tijd op het Australische circuit en was de zon aanwezig.

Er was echter al vroeg een aantal valpartijen te zien in de beginfase van de sessie, waaronder Bo Bendsneyder’s vervanger binnen het Tech 3 Racing Moto2 Team Bryan Staring. De Australiër moest uitwijken voor Xavi Cardelus en Khairul Idham Pawi maar kwam ten val. Daarna was het Iker Lecuona die op zeer hoge snelheid bij het ingaan van bocht 1, de Doohan corner, de voorkant van zijn KTM verloor en hard de grindbak in schoof. Hijzelf bleef relatief ongedeerd maar zijn KTM was flink gehavend.