Brad Binder was zaterdag in de derde vrije training op het Sepang International Circuit in Maleisië op indrukwekkende wijze het snelst voor Alex Márquez en Tetsuta Nagashima. NTS RW Racing GP coureur Jesko Raffin sloot de sessie af met de negentiende rondetijd, teamgenoot Bo Bendsneyder kwam naar de 26e tijd. 

Zaterdagochtend om 09:55 uur lokale tijd, 02:55 uur Nederlandse tijd ging de derde vrije training voor de Moto2 klasse van start op het Sepang International Circuit in Maleisië. Ondanks dat er regen voorspeld was, waren de omstandigheden vooralsnog gunstig met een droge baan en een fel schijnende zon.

Het leek er niet op dat het gauw zou gaan regenen maar de coureurs namen het zekere voor het onzekere. Alex Márquez, Tom Lüthi, Jorge Martin, Marcel Schrötter en Brad Binder lieten al vroeg in de sessie snelle rondetijden noteren voor het geval er toch regen zou vallen.

Een vroege crash was er voor Fabio di Giannantonio. De Italiaan ging onderuit in bocht 8 maar bleef ongedeerd. Niet veel later ging het ook mis voor Augusto Fernández na een aanvaring met Enea Bastianini. Het leek erop dat de Italiaan langzaam op de racelijn reed en Fernández hem daardoor niet kon ontwijken. Een opmerkelijke crash die de Flexbox HP40 Pons coureur veel kostbare tijd koste.

Richting het einde van de sessie ging het tempo omhoog en probeerden de coureurs een plaats bij de eerste veertien te bemachtigen. Luca Marini maakte een foutje bij het ingaan van bocht 1 en schoof onderuit; het was al zijn tweede crash van het weekend. De Italiaan bleef ongedeerd maar er ontstond een klein brandje in zijn motorfiets waardoor het einde sessie betekende.

Nog een opmerkelijk valpartij was er in de slotfase voor Tetsuta Nagashima en Lorenzo Baldassarri. De Japanner was bezig met een zeer snelle ronde maar bij het ingaan van de laatste bocht kwam hij veel verkeer tegen. Uiteindelijk verloor hij de voorkant van zijn Kalex en in de valpartij nam hij Baldassarri mee. Beide coureurs gingen onderuit maar bleven ongedeerd.

Uiteindelijk reed Brad Binder een zeer spectaculaire ronde en was hij met een 2’04.769 ruim 0,6 seconde sneller dan de concurrentie. Alex Márquez, die dit weekend de tweede kans heeft op het behalen van de Moto2 titel, kwam naar de tweede tijd met daarachter Tetsuta Nagashima, Remy Gardner, Tom Lüthi en Jorge Martin in de top zes. Verder eindigden Xavi Vierge, Jorge Navarro, Iker Lecuona, Marcel Schrötter, Sam Lowes, Enea Bastianini, Luca Marini en Fabio di Giannantonio in de top veertien en zullen zij rechtstreeks doorgaan naar Qualifying 2. NTS RW Racing GP coureur Jesko Raffin sloot de sessie af met de negentiende rondetijd, teamgenoot Bo Bendsneyder kwam naar de 26e tijd.

De kwalificatie voor de Moto2 klasse op het Sepang International Circuit in Maleisië gaat om 13:30 uur lokale tijd, 06:30 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App