Binder vrijdagmiddag op Le Mans het snelst, Bendsneyder twaalfde

41
Bo Bendsneyder - NTS RW Racing GP - Le Mans Bugatti Circuit | foto© Randy van Maasdijk

Brad Binder heeft vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de Moto2 klasse op Le Mans in Frankrijk de snelste rondetijd gereden en is daarmee de snelste Moto2 coureur van de dag voor Remy Gardner en Lorenzo Baldassarri. Nederlander Bo Bendsneyder sloot de eerste dag als twaalfde af, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal als 22e.

De tweede vrije training voor de Moto2 klasse op het Le Mans Bugatti Circuit ging vrijdagmiddag om 15:05 uur van start. Er hing veel donkere bewolking boven het Franse circuit maar de regen bleef vooralsnog uit.

Een vroege valpartij was er voor de snelste coureur in FP1. Andrea Locatelli verloor de voorkant van zijn machine bij het insturen voor bocht 13 (Reccordement) en schoof de grindbak in.

Een flinke crash was er niet veel later voor Tetsuta Nagashima. De Japanneer schoof onderuit bij het ingaan van bocht 10 (Chemin Aux Beoufs) aangezien hij te veel op de kerbstones reed, uiteindelijk bleef hij ongedeerd.

Het bleef hier niet bij want vervolgens kwamen ook Sam Lowes in bocht 8 (Garage Vert), Tom Lüthi in bocht 3 (Dunlop chicane) Somkiat Chantra tweemaal in bocht 7 (Musée) en bocht 8 en NTS RW Racing GP coureur Steven Odendaal in bocht 13 (Reccordement) ten val. Alle coureurs bleven ongedeerd.

Ondanks dat de omstandigheden dus enigszins verraderlijk leken, werden de rondetijden wel aangescherpt ten opzichte van FP1. Brad Binder reed in de slotfase van de sessie met een 1’36.551 de snelste rondetijd van de dag voor Remy Gardner en kampioenschapsleider Lorenzo Baldassarri. Augusto Fernández kwam naar de vierde tijd met daarachter de nog altijd indrukwekkende Mattia Pasini. Marcel Schrötter eindigde als zesde voor Andrea Locatelli, Simone Corsi, Alex Márquez, Enea Bastianini, Nicolo Bulega, Nederlander Bo Bendsneyder, Jorge Martin en Xavi Vierge in de top veertien. Mochten de voorspellingen uitkomen en gaat het zaterdagochtend tijdens FP3 regenen, dan zijn dit de veertien coureurs die rechtstreeks door mogen naar Qualifying 2.

De derde vrije training voor de Moto2 klasse op Le Mans in Frankrijk gaat zaterdagochtend om 10:55 uur van start met de twee kwalificatiesessies om 15:05 uur.

 

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App