Binder wint intense Moto2 strijd voor Mir op Phillip Island

47
brad-binder
Brad Binder | foto© Russell Colvin

Brad Binder heeft zondag de spectaculaire Moto2 race gewonnen op Phillip Island in Australië. De Zuid-Afrikaan wist in de laatste ronde Joan Mir achter zich te houden en won met een marge van slechts 0,036 seconde. Xavi Vierge maakte het podium compleet terwijl titelrivalen Miguel Oliveira en Pecco Bagnaia teleurstelden met een elfde en twaalfde plaats. NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts finishten als zeventiende en achttiende respectievelijk.

Na een zeer spectaculaire Moto3 race op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië was het aan de Moto2 coureurs om hun race te verrijden over 25 ronden op het spectaculaire circuit aan de Bass Strait. De zon was inmiddels door de wolken heen en scheen fel, wel was de stevige wind nog altijd niet verdwenen en waren de temperaturen nog vrij koel.

Voor Marcel Schrötter sloeg het noodlot toe nog voordat de race begonnen was. De machine van de Duitser wilde niet starten waardoor hij uiteindelijk na de warm-up ronde achteraan moest sluiten en vanaf de laatste plaats op de grid zou starten.

Polesitter Mattia Pasini kende een goede start en ging als leider de Doohan Corner in voor Dominique Aegerter en Xavi Vierge. Daarachter waren ook Iker Lecuona, Brad Binder en Luca Marini goed van start gegaan. Leider in het kampioenschap Pecco Bagnaia was ook sterk begonnen aan zijn race en al naar de zevende plaats opgeklommen voor Alex Márquez, Lorenzo Baldassarri en Joan Mir. Thuisrijder Remy Gardner had de elfde plaats in de handen voor Miguel Oliveira.

In de tweede ronde ging het al mis voor de van pole vertrokken Pasini, de Italiaan crashte bij het uitkomen van bocht 4 (Honda Corner). Zijn race was ten einde gekomen waardoor Binder de leiding overnam met Vierge, Lecuona en Aegerter kort achter zich. Een halve seconde daarachter streden Baldassarri en Marini voor de vijfde plaats met daarachter Bagnaia, Mir, Márquez, Oliveira, Gardner, Fernández en Quartararó in een groep.