Birchall op pole, Team Streuer vierde na kwalificaties in Assen

22
Team Streuer start vanaf plaats vier tijdens hun thuisrace in Assen | Foto credit: Harm de Boer

De gebroeders Birchall waren het snelste na twee kwalificaties voor de WK Zijspannen tijdens de Gamma Racing Day. Bennie Streuer en Kevin Rousseau kwamen tot een vierde tijd op het TT Circuit Assen. Kees Endeveld en Jeroen Remmé mogen vanaf de negende startplaats vertrekken tijdens hun thuiswedstrijd.

Tijdens de Gamma Racing Day staat er ook altijd een wedstrijd voor de WK Zijspannen op het programma. Voor aanvang van het evenement gaan Tim Reeves en Mark Wilkes aan de leiding in het kampioenschap. De gebroeders Ben en Thomas Birchall staan zeven punten achter Reeves-Wilkes. Zaterdag waren er voor de WK Zijspannen twee kwalificaties op het TT Circuit Assen. In de eerste kwalificatie was de baan nog erg nat. De Zwitserse combinatie met Markus Schlosser en Marcel Fries waren in deze omstandigheden het snelste voor Birchall-Birchall. Bennie Streuer en Kevin Rousseau klokten een derde tijd en de tweede Nederlandse combinatie van Kees Endeveld en Jeroen Remmé waren zevende na de eerste kwalificatie.

Bij de start van de tweede kwalificatie was de baan flink opgedroogd en werd de tijden uit de eerste kwalificatie dan ook al snel enorm verbeterd. Echter duurde deze zo goed als droge sessie niet voor lang, want halverwege de training begon het opnieuw te regenen. Op dat moment stonden Birchall-Birchall bovenaan op de tijdlijst en zij starten dan ook vanaf pole position in Assen. De gebroeders Birchall waren ruim een seconde sneller dan de concurrentie. Reeves-Wilkes kwamen tot een tweede tijd, nadat ze in de eerste kwalificatie geen tijd noteerden vanwege technische problemen. Pekka Paivarinta en Jussi Veravainen kwamen tot een derde tijd. Streuer en Rousseau mogen hun thuisrace vanaf plaats vier op de tweede startrij aanvangen. Endeveld-Remmé kwamen tot een negende tijd. Zondagmiddag om 16:30 uur start de wedstrijd voor de WK Zijspannen op het TT Circuit Assen.

Handige links GAMMA Racing Day 2019 – motorsportprogramma:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App