Naar nu bekend is geworden is maandag, naast Nicky Hayden, ook de Duitse topatlete Julia Viellehner in het Bufalini-ziekenhuis in Cesena overleden. Net als de World Superbike coureur was de Duitse toptriatlete ook betrokken bij een ongeval tijdens een fietstraining en liep zij daarbij net als Hayden ook o.a. zwaar hoofdletsel op.

Hoe bizar kan het zijn, twee topatleten die in dezelfde week op nagenoeg dezelfde plaats betrokken raken bij een ernstig ongeval tijdens een fietstraining, nagenoeg dezelfde zware verwondingen oplopen, in hetzelfde ziekenhuis vervolgens een aantal dagen kunstmatig in leven worden gehouden en op dezelfde dag op 31 en 35 jarige leeftijd komen te overlijden.

Lees ook:

MotoGP Legend Nicky Hayden overleden
Statement overlijden Nicky Hayden: Red Bull Honda World Superbike Team
Statement overlijden Nicky Hayden: FIM en Dorna
Pijnlijke misser Bufalini-ziekenhuis bij publicatie overlijden Nicky Hayden
‘Geen hoop meer op herstel Nicky Hayden’
Nicky Hayden ernstig gewond bij verkeersongeval

Julia Viellehner werd vorige week maandag in de buurt van Rimini geschept door een vrachtwagen terwijl ze een training afwerkte op haar racefiets. Het ongeluk gebeurde voor de ogen van haar vriend en coach Tom Stecher, die haar na het ongeval meters meegesleurd zag worden door de betreffende vrachtwagen.

Na het ongeval werd de Duitse per helikopter overgebracht naar het Bufalini-ziekenhuis in Cesena, het ziekenhuis waar twee dagen later ook Nicky Hayden binnengebracht werd. Zowel Viellehner als ook Hayden werden vervolgens een aantal dagen kunstmatig in leven gehouden waarna beide topatleten maandag op dezelfde dag overleden.

Derde dodelijk slachtoffer
Naast Hayden en Viellehner kwam op 22 april ook de Italiaanse profwielrenner Michele Scarponi om het leven bij een ongeval tijdens een fietstraining in de buurt van zijn huis in Filottrano. De 37 jarige wielrenner, die in voorbereiding was op de inmiddels gestarte Ronde van Italië, overleed op de plaats van het ongeval.

Julia Viellehner
Julia Viellehner werd twee keer vice-wereldkampioene (2013 en 2015) in de duatlon. Ze nam ook deel aan de befaamde Iron Man-triatlon op Hawaï. De dood van Viellehner betekent opnieuw een zware slag voor haar familie. Twee jaar geleden verdwenen haar broer Raphael (26) en haar vader Hans (58) bij een bergwandeling in Nieuw-Zeeland. Het duo werd nooit meer teruggevonden.