De eerste WorldSBK race op Circuito San Juan Villicum in Argentinië is zaterdagavond om 21:00 uur (Nl-tijd)van start gegaan met slechts twaalf coureurs op de grid. De rest van het veld besloot niet van start te gaan vanwege de te gevaarlijke omstandigheden op het Argentijnse circuit.

Een wel hele bijzondere situatie zaterdag in het Argentijnse San Juan. Vrijdag tijdens de eerste vrije training van de Motul Argentinean Round kregen de coureurs te maken met een heel erg vies Circuito San Juan Villicum. Tijdens de eerste vrije training bleven de coureurs maar liefst ongeveer zes seconden verwijderd van de rondetijden die er normaalgesproken gereden worden.

Na een aantal sessie werd het weliswaar wel beter maar slechts een klein schoon gereden spoor was goed berijdbaar. Iets van de ideale lijn afwijken zorgde voor gevaarlijke situaties. Na de Superpole kwalificatie besloten de rijders unaniem dat het niet verantwoord was om van start te gaan in een race, inhalen zou voor te gevaarlijke situaties leiden.

De racedirectie was echter onverbiddelijk, wilde van geen wijken weten en de race hoe dan ook door laten gaan. Een zestal rijders, te weten Eugene Laverty, Marco Melandri, Ryuichi Kiyonari, Sandro Cortese, Chaz Davies en Leon Camier hield echter voet bij stuk. Naast de eerder op de dag gecrashte Loris Baz – de Fransman liep bij een crash in de kwalificatie een polsblessure op en kreeg geen groen licht van de circuitarts – ging de race van start met slechts twaalf coureurs op de startgrid.

 

Handige links Motul Argentinean Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App