BMW Motorrad World Endurance Team in 2021 met Reiterberger, Mikhalchik en Forés

77
bmw-motorrad
Ilya Mikhalchik en Markus Reiterberger | foto© BMW Motorrad Motorsport

Markus Reiterberger, Ilya Mikhalchik en Xavi Forés vormen in 2021 het BMW Motorrad World Endurance Team. Dit nieuws heeft BMW Motorrad Motorsport woensdag 20 januari middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt.

Nadat eerder op de dag het Yoshimura SERT Motul team haar rijdersbezetting voor het 2021 FIM Endurance World Championship presenteerde heeft nu ook BMW Motorrad Motorsport haar rijders voor het komend seizoen bekendgemaakt.

Met Markus Reiterberger en Ilya Mikhalchik beschikt het BMW Motorrad World Endurance Team over twee vertrouwde namen terwijl men met Xavi Forés een prominente nieuwkomer in huis heeft gehaald. Naast dit drietal zal de Fransman Kenny Foray als vierde coureur en reserverijder aan het team verbonden blijven.

Het BMW Motorrad World Endurance Team nam voor het eerst in het seizoen 2019/20 deel aan het FIM Endurance World Championship met Reiterberger, Mikhalchik en Foray als vaste coureurs. Het drietal wist zich meteen voorin het veld te mengen, in twee van de dat seizoen vier verreden races wist men zelfs twee keer op het podium te finishen (Bol d’Or, Sepang) en streed men tot aan de tot de seizoensfinale mee voor de wereldtitel.

BMW Motorrad Motorsport-directeur Marc Bongers: “Met deze line-up zijn we uitstekend gepositioneerd voor het komende World Endurance Championship-seizoen. Met Markus en Ilya en Kenny als reservecoureurs vervolgen we de weg die we vorig seizoen zijn ingeslagen. Met Xavi hebben we een zeer ervaren internationale coureur binnengehaald die ook qua persoonlijkheid perfect in ons team past. Samen met de ingenieurs, technici en monteurs zijn we een goed gecoördineerd team, deze continuïteit is uitermate belangrijk. We zijn ervan overtuigd dat Xavi de perfecte aanvulling is op ons fabrieksteam voor lange afstand races. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang en binnenkort gaan we de eerste test afwerken. We willen voortbouwen op ons sterke debuutseizoen en een constante factor en frontrunner worden in het kampioenschap.”

Werner Daemen, teammanager: “We reden vorig seizoen voor het eerst met dit team en konden toen al beschikken over een sterke rijderssamenstelling. Nu is Xavi naar mijn mening één van de beste coureurs als we spreken over de kortere races. Ik denk dat we op dit moment de beste coureurs aan boord hebben met hem, Markus, Ilya en Kenny. We moeten dus voorbereid zijn om in elke race op het podium te eindigen. Aan het einde van het seizoen willen we dan ook bovenaan in het kampioenschap staan.”

Markus Reiterberger: “Met Xavi kunnen we de volgende stap voorwaarts zetten. Ik kijk er naar uit om met hem samen te werken en een geweldig seizoen te gaan rijden, een seizoen dat voor ons binnenkort zal beginnen met de eerste testdagen. Onze bandenpartner Dunlop heeft er alles aan gedaan om goed voorbereid te zijn op het seizoen. Ik ben nauw betrokken geweest bij het ontwikkelingswerk en denk dat we voor dit seizoen veel hebben gevonden dat ons kan helpen.”

Ilya Mikhalchik: “Het aftellen voor de eerste test van het seizoen is begonnen en de start van het nieuwe seizoen is niet zo heel ver meer weg. Ik heb me intensief voorbereid en elke dag getraind om zo sterk en fit mogelijk te blijven. Ik hoop dat ik met mijn ervaring van vorig jaar nog verder kan verbeteren op de baan. Ik heb twee geweldige teamgenoten in Markus en Xavi. Het zijn snelle jongens op de baan en persoonlijk geweldige jongens.”

Xavi Forés: “Ik ken al een aantal mensen binnen het team uit mijn tijd in het IDM Superbike. Ik heb het altijd goed kunnen vinden, vooral met Markus en Werner, en het is geweldig om nu met hen samen te gaan werken. Het is een sterk project en ik ben er vast van overtuigd dat we dit seizoen voor de titel zullen vechten. Dat moet het doel zijn, want ik denk dat we het potentieel hebben om het te doen. “

Het Yoshimura SERT Motul team begint aan hun verdediging van de wereldtitel tijdens de bekende Le Mans 24H Moto, de openingsrace van het 2021 seizoen welke in het weekend van 16 t/m 18 april verreden wordt op het bekende Le Mans circuit in Frankrijk.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App