BMW M heeft afgelopen weekend in Jerez de auto onthuld welke aan het einde van dit seizoen wordt overhandigd aan de winnaar van MotoGP BMW M Award, een exclusieve BMW X4 M Competition in Toronto Red Metallic.

De MotoGP BMW M Award maakt dit seizoen voor de zeventiende keer deel uit van de MotoGP kalender. Tijdens de eerste Europese Grand Prix van het seizoen in Jerez werd de bij deze prijs – die aan het einde van het seizoen tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen in Valencia wordt uitgereikt aan de snelste coureur gedurende het seizoen tijdens de kwalificaties – behorende auto voor het 2019 seizoen onthuld.

Aan het einde van dit seizoen kan de winnaar van de BMW M Award zich verheugen op een exclusieve BMW X4 M Competition in de kleur Toronto Red Metallic.

Deze 510 pk sterke BMW X4 M Competition is één van de modellen waarmee BMW M haar aanbod van hoogwaardige auto’s in de sectoren van de sportwagens en sportcoupés heeft uitgebreid. Het beschikt over onderscheidende motorsportgenen en biedt rijdynamiek op het hoogste niveau.

Recordhouder is Marc Marquez, de Repsol Honda Team coureur mocht al zes keer op rij in Valencia de sleutels in ontvangst nemen van een prachtige BMW. Valentino Rossi en Casey Stoner hebben elk drie keer, Jorge Lorenzo is twee keer terwijl Sete Gibernau en Nicky Hayden elk één keer deze prijs hebben gewonnen.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App