Bo Bendsneyder heeft vrijdag tijdens de eerste dag van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya de zeventiende rondetijd op de klok weten te zetten. De NTS Racing GP coureur hoefde echter slechts 0,676 seconde prijs te geven, iets dat perspectief biedt voor rest van et weekend op Circuit de Barcelona – Catalunya.

Bo Bendsneyder kreeg vrijdag voorafgaand aan de zevende ronde van het Moto2 wereldkampioenschap een aantal nieuwe onderdelen, onderdelen die met name op het gebied van topsnelheid voor de nodige verbeteringen moesten gaan zorgen. Dat nieuwe updates in een Grand Prix weekend niet meteen het gewenste resultaat brengen ontdekte de Nederlander vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training.

De eerste training was dan ook wat moeilijk voor Bendsneyder die in deze eerste sessie van het weekend met een snelste ronde van 1’45.793 genoegen moest nemen met de twintigste plaats op de tijdlijst. Na enkele aanpassingen trok Bendsneyder meteen in het begin van de tweede vrije training flink van leer en wist hij zijn eigen snelste rondetijd al in de derde ronde aan te scherpen tot een tijd van 1’45.349, dit ondanks dat de omstandigheden zeker niet beter waren en veel coureurs in deze sessie hun eigen snelste tijd uit de eerste vrije training niet wist te verbeteren.

Bendsneyder sloot deze tweede sessie af als veertiende om uiteindelijk zijn naam op de samengestelde lijst terug te vinden op de zeventiende positie. Een keurige prestatie gezien de omstandigheden, maar bovenal vanwege het feit dat de verschillen opnieuw erg klein zijn en hij slechts 0,676 seconde prijs hoefde te geven op de snelste man van de dag, de Zwitser Tom Lüthi.

Bo Bendsneyder: “In de eerste vrije training vanmorgen hadden we een aantal kleine problemen. Ik voelde me niet echt super op de motor. Ik zat wel snel aan mijn tijd, maar kon deze vervolgens niet meer verbeteren en bleef daardoor te ver van de top af. In de tweede vrije training hebben we een goede stap kunnen maken. Ik ben meteen met een nieuwe band naar buiten gegaan om direct aan te kunnen vallen. Mijn snelste rondetijd was goed, ondanks een paar foutjes in verschillende sectoren. Mijn ideale ronde is dan ook nog best wel een stukje sneller. Dat geeft aan dat het sneller kan – wat positief is – en dat zal ook wel moeten. We weten wat we moeten doen, met name aan de voorkant van de machine zullen we nog iets moeten vinden, om morgen sneller te zijn.”

Zaterdagochtend staat er nog een derde vrije training op het programma. Na afloop van deze sessie plaatsen de snelste veertien coureurs zich rechtstreeks voor Q2, de overige coureurs komen in Q1 in actie waarin de snelste vier coureurs zich alsnog plaatsen voor Q2 en samen in deze sessie strijden voor de beste achttien startplaatsen voor de zondagmiddag om 12:20 uur te verrijden Moto2 race.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App