Bo Bendsneyder werkte zich zondagmiddag in Silverstone in het zweet tijdens de Moto2 race van de GoPro British Grand Prix, maar het harde werken werd niet beloond met de zo felbegeerde WK punten. De Nederlander eindigde als éénentwintigste, dezelfde positie als zijn zaterdag tijdens de kwalificatie behaalde startplaats.

De omstandigheden in Engeland waren zondagmiddag extreem en loodzwaar. Heter dan dit – een luchttemperatuur van 32 graden Celsius – was het het hele weekend nog niet geweest. Sterker nog: het hele seizoen tot nu toe was het nog niet zo warm als tijdens de Moto2-race op Silverstone.

De omstandigheden zijn weliswaar voor iedereen hetzelfde, maar het was de vraag hoe de verschillende machines – dit jaar voor het eerst uitgerust met Triumph-motorblokken – in combinatie met de banden en het nieuwe asfalt zouden reageren in de achttien ronden tellende wedstrijd.

Bo Bendsneyder begon goed aan de race, had dit keer een prima start en een degelijke eerste ronde. In de tweede ronde maakte de NTS RW Racing GP coureur een foutje, waardoor hij ruim een seconde verloor op de rijders om hem heen. Dat verlies kon de Nederlander in het verloop van de wedstrijd niet meer goedmaken, zodat hij finishte op dezelfde plaats als waarvan hij was begonnen: 21e.

Bo Bendsneyder: “De start van de race was goed deze keer, de eerste ronde ook, maar daarna maakte ik een foutje. Ik wilde teveel, ging wijd, en daardoor kwamen me een paar collega coureurs voorbij. Helaas kon ik het daarna niet meer goedmaken. Ik ben zeker niet tevreden over deze race.”

 

Handige links GoPro British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App