Bo Bendsneyder heeft zich zaterdagmiddag op het Automotodrom Brno als achttiende weten te klasseren voor de zondag te verrijden Moto2 race van de Monster Energy Grand Prix České republiky. Deze startplaats op de zesde startrij is zijn beste uitgangspositie in zijn Moto2 carrière tot nu toe.

In een zeer warme kwalificatiesessie heeft Bo Bendsneyder zich zaterdagmiddag in Brno met de achttiende rondetijd, en een verschil van minder dan een seconde op de poletijd, op de zesde startrij weten te kwalificeren. Een uitstekende uitgangspositie – zijn beste tijdens zijn Moto2 carrière tot nu toe – voor de race die zoals gebruikelijk om 12:20 uur van start zal gaan.

De Nederlander liet gedurende de kwalificatie een flinke progressie zien door maar liefst twee seconden sneller rond te gaan dan vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training. Met zijn snelste rondetijd van 2’03.235 was Bendsneyder tijdens de kwalificatie ook nog eens sneller dan zijn meer ervaren Tech3 Racing Team teamgenoot Remy Gardner.

Bo Bendsneyder – Tech 3 Racing Team – P18 – 2’03.235: “Ik ben blij met de kwalificatie maar ik wil meer. In de laatste drie races heb ik het moeilijk gehad maar kon ik een goede snelheid laten zien, echter kwam het dan later in de race niet uit aangezien we geen goede startpositie hadden. Nu heb ik eindelijk een goede rondetijd in de kwalificatie kunnen zetten maar het was wel zwaar met de hitte. Je moet je snelste tijd in het begin rijden als de motor nog niet zo heel warm is en we extra grip hebben door het rubber van de MotoGP machines. Vanochtend was mijn snelheid al goed en nu hebben we laten zien dat het ook in de kwalificatie mogelijk is.”

De Moto2 race op het Automotodrom Brno in Tsjechië zal zondagmiddag om 12:20 uur van start gaan.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl