Bo Bendsneyder blij met punten in Amerika

7
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder - Austin | foto© Randy van Maasdijk

Bo Bendsneyder heeft zondag tijdens de Red Bull Grand Prix of the Americas voor de tweede keer dit seizoen punten gehaald in de Moto2 klasse. De Nederlander van het NTS RW Racing GP Team kwam als dertiende over de meet.

De Rotterdammer in Nederlandse dienst mocht vanaf de zestiende plaats starten en wist zich daar in de eerste ronden ook te handhaven. In de slotfase van de wedstrijd slaagde hij erin om een gat van drie seconden dicht te rijden op een groep die streed voor de elfde plaats.

Geholpen door een valpartij van Iker Lecuona, en een goed geplaatste inhaalmanoeuvre op de Moto3 wereldkampioen Jorge Martin sleepte Bendsneyder in de laatste ronde een dertiende plaats uit het vuur. Daarmee scoorde de Nederlander na Argentinië voor de tweede keer dit seizoen punten. Vorig seizoen wist hij alleen in Assen punten te scoren.

Bo Bendsneyder: “Mijn start was niet zo goed, maar al in de eerste bocht zat ik weer op de zestiende plek. In de eerste ronde moest ik wat valpartijen ontwijken, maar gelukkig verloor ik daar niet veel mee. Samen met Dominique Aegerter kon ik een goed racetempo rijden samen dichten we het gat naar de groep die streed om de elfde plaats. Op het rechte stuk verloren we iets te veel ten opzichte van de concurrentie, maar in de laatste ronde kon ik toch nog de dertiende plaats pakken. Ik heb niets te klagen en ben erg blij met de race, blij met de punten en blij met hoe het weekend is verlopen. We hebben weer bewezen dat we echt in de punten thuishoren.”

Na drie wedstrijden staat Bendsneyder op de twintigste plaats in het kampioenschap met vijf punten.

 

Handige links Red Bull Grand Prix of the Americas:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App