Bo Bendsneyder vertrekt zondag in Motegi, na een teleurstellend verlopen kwalificatie, vanaf de zesentwintigste plaats op de grid tijdens de Moto2 race van de Motul Grand Prix of Japan.

Wist Bo Bendsneyder zich vrijdag in Motegi – ondanks de wisselende en moeilijke omstandigheden – nog bij de twintig snelste Moto2 coureurs te scharen, zaterdag had de Nederlander het beduidend moeilijker op het Japanse circuit.

Onder droge en goede omstandigheden noteerde de Tech 3 Racing Team coureur zaterdagochtend tijdens de derde en afsluitende vrije training de vierentwintigste rondetijd. Zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie had de Nederlander het nog moeilijker, Bendsneyder kwam geen moment in het spel voor en bevond zich nagenoeg de gehele sessie in de onderste regionen op de tijdlijst.

Leek Bendsneyder tot aan de laatste minuut genoegen te moeten nemen met de achtentwintigste startplaats, een snelle allerlaatste ronde bracht hem nog twee plaatsen verder naar voren waardoor hij zondag vanaf P26 op de grid aan de race moet beginnen.

Na afloop van de kwalificatie sprak Bendsneyder dan ook van een hele lastige kwalificatie, maar zoals altijd blijft de sympathieke Rotterdammer positief gestemd en kijk hij ondanks deze lastige en teleurstellend verlopen kwalificatie uit naar de race van zondag.

Bo Bendsneyder, Tech3 Racing Team, snelste ronde1’52.549 (P26): “Eerlijk gezegd, de kwalificatie vandaag was echt een hele lastige. Nadat we gisteren niet veel nuttige tijd op de baan hadden vanwege het weer, moest ik vandaag beginnen met het vinden van het goede gevoel met de Mistral 610 op dit circuit. Het moge duidelijk zijn, vanmiddag tijdens de kwalificatie heb ik geen moment dat goede gevoel weten te vinden. Het is dan ook moeilijk te zeggen waar we nu precies staan met het oog op de wedstrijd. We zullen nu hard aan de slag moeten en zien te proberen een oplossing te vinden. Hoe dan ook, ik kijk uit naar de race.”

 

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App