De Moto2-race van de SHARK Helmets Grand Prix de France is voor Bo Bendsneyder een race geworden om snel te vergeten. Na wederom een mindere start van de race moest de NTS RW Racing GP coureur in de dertiende ronde de strijd vroegtijdig staken vanwege een compleet versleten achterband.

Ondanks dat de weersvoorspellingen voor zondag in Le Mans weinig goeds voorspelden kon de Moto2 race even na het middaguur verreden worden op een volledig droge baan. De meeste coureurs kozen voor de race voor de harde Dunlop achterband, een aantal coureurs waaronder Bo Bendsneyder besloten te kiezen voor de zachtere compound.

Door de wisselende omstandigheden op zaterdag had Bendsneyder niet echt met de harde achterband kunnen rijden, maar op de zachte band had hij goede resultaten geboekt en die band had zich negentien ronden lang goed gehouden. Daarom en vanwege de koele temperatuur durfden Bendsneyder en zijn crew de gok wel aan om op deze zachtere compound aan de race te beginnen.

Helaas pakte dit compleet anders uit, wisten de overige coureurs op dezelfde band in de beginfase van de wedstrijd wel flinke stappen te maken, voor de NTS RW Racing GP coureur was het al na een paar ronden duidelijk dat zijn keus duidelijk niet de juiste was. De band ging namelijk zo snel kapot, dat hij in de dertiende ronde de handdoek moest werpen en zijn NTS machine in de pits moest parkeren.

Bo Bendsneyder (DNF): “Ik had in de trainingen goede rondetijden gereden met de zachtere achterband en ook na negentien rondes was die band nog best goed. We wisten dat de laatste vijf ronden van de race moeilijk zouden kunnen worden, maar het was de gok waard. Helaas gedroeg deze band zich heel anders: al na twee, drie rondes was hij kapot. In de bochten stuiterde en gleed ik alle kanten op en het werd alleen maar erger. Er was niet mee te rijden, dus ben ik naar binnen gekomen. Heel spijtig, want het was best een goed weekend. Ik heb veel geleerd, onder meer in natte omstandigheden, en we hebben mooie dingen laten zien.”

bo-bendsneyder

Bo Bendsneyder (64) en Steven Odendaal (4) – Le Mans race | foto© Jaco Veenstra

Ook bij NTS RW Racing GP teammanager Jarno Janssen was na afloop van de race de teleurstelling van het gezicht af te lezen.

Jarno Janssen: “Het is jammer dat het zo eindigt, want we hebben dit weekend veel positieve dingen gezien. In deze sport moet alles precies goed vallen en als dat even tegenzit, sta je met lege handen.”

Onder de positieve punten rekent Janssen onder meer de zevende tijd van Bendsneyder in de warm-up zondagochtend en diens rechtstreekse plaatsing voor Q2, de snelste tijd van Steven Odendaal in de natte FP3 en diens tijd in de kwalificatie die een zevende plaats had kunnen zijn ware het niet dat een paar rijders in Q1 net iets sneller waren.

Odendaal koos in tegenstelling tot Bendsneyder voor de race wel voor de hardere band. Daarmee kwam hij goed weg vanaf de start. De Zuid-Afrikaan schoof door naar de zeventiende plaats, maar vanaf die positie crashte hij in de veertiende ronde in bocht 10. Bij de crash ontwrichtte Odendaal zijn knie. Hij mist hierdoor in elk geval de NTS RW Racing GP Fandag welke aanstaande dinsdag plaats zal vinden op het TT Circuit Assen.

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App